dijous, 18 de gener del 2024

Montcorbison (2.172 m) amb esquís

Montcorbison
El Montcorbison és un altre dels clàssics de l'esquí de muntanya a la Vall d'Aran. La seva poca altitud fa que sigui aconsellable després de grans nevades, tot i que en aquest cas cal preveure que la carretera de Bassa d'Oles pot estar tancada. El punt de partida de l'ascensió pot variar, en funció de la neu, entre els 1.000 i el 1.600 mtres d'altitud.
Malgrat la seva poca altitud és un cim molt conegut, segurament perquè està a sobre mateix de Viella, ben visible amb la seva antena al cim. La via normal surt del refugi de Bassa d'Oles, situat a 1.654 m, o més avall si la neu no permet arribar al refugi.
Avui hi havia poca neu a la muntanya i això m'ha permès arribar en cotxe fins poc abans del refugi de Bassa d'Oles per una petita carretera asfaltada que surt del poble de Gausac. Després encara he pujat una estona amb els esquís a l'esquena fins que me'ls he pogut calçar per pujar per pendents suaus.
Sense massa dificultat, he pujat seguint una traça fins que, poc abans del cim, he deixat els esquís per completar a peu els darrers metres, ventats i gairebé sense neu, seguint el camí d'estiu. Finalment he arribat al cim del Montcorbison (2.172 m) on hi ha una antena i una barraqueta dels bombers.
Per la seva situació central a la Vall d'Aran, el Montcorbison té un gran panorama que, com a la majoria dels cims aranesos, està dominat per l'Aneto i la Maladeta.
He fet la foto de cim i una panoràmica circular:
Montcorbison
He baixat fins a un petit replà on havia deixat els esquís i des d'allà he iniciat l'esquiada, amb bona neu però molt curta perquè aviat acaba el tram esquiable i he hagut de completar la baixada a peu.
Avui no hi ha vídeo ni àlbum de fotos perquè anant sol només podia fer paisatges. Únicament tinc la foto de cim i algunes panoràmiques que podeu veure més avall.


ENTRADES RELACIONADES:
Cap de
Marimanya, 2022
Pic de
Xemeneies, 2017
Tuc d'era
Salana, 1981

PANORÀMIQUES:
Montcorbison Montcorbison Montcorbison
BIBLIOGRAFIA:
PARTICIPANTS:
Montcorbison
J. Rafel, en solitari