dimarts, 28 de juliol del 2020

Aiguille de la Grande Sassière (3.747 m)

Aiguille de la Grande Sassière
L'Aiguille de la Grande Sassière és una gran muntanya. Està situada en el límit entre França i Itàlia, a cavall entre la Vall de l'Isère, a la Vanoise, i el Parc Nacional del Gran Paradiso. La seva ascensió és relativament fàcil, tot i que el desnivell a superar és considerable. És també un clàssic de l'esquí de muntanya; es puja per la via normal quan, a final de temporada, està oberta la carretera que porta a la Presa de Le Saut.
Hem dormit a Tignes-le-Lac i de bon matí, després d'esmorzar a l'hotel, he sortit, jo sol, en direcció a aquest cim. He pujat per la carretereta fins a la presa, situada a uns 2.300 metres d'altitud. El camí comença allà mateix, al costat del pàrquing. Puja per una zona de prats agafant alçada ràpidament i acostant-se a la cresta per on puja l'itinerari normal d'aquesta gran muntanya.
Després d'una dura pujada pel camí dels prats he arribat a l'inici de la cresta. Tot i que és una cresta rocosa, el caminet evita els trams més escarpats buscant els passos més fàcils per la vessant Nord. Més amunt he arribat al punt en el que es veu, al davant, el Glaciar de la Sassière. Tal com esperava, la neu no arrivaba al llom pedregós per on puja el camí, de manera que no he hagut d'utilitzar el piolet ni els grampons que portava per precaució.
Després de recórrer un llarg tram per un llom, he arribat al tram final, molt més pendent. De lluny sembla molt dret però ben aviat he vist que, tot i ser efectivament molt dret, hi ha un corriol que puja sense massa dificultat tot fent ziga-zagues en direcció al cim.
Finalment he arribat al cim de l'Aiguille de la Grande Sassière (3.747 m) on hi ha la característica Madonna de les muntanyes italianes. El dia estava una mica ennuvolat, especialment cap a la banda del Mont Blanc, de manera que no he pogut veure amb claretat el gegant dels Alps però sí que he vist moltes altres muntanyes, començant pel Gran Paradiso. També es veia l'Albaron, la Grande Casse, la Grande Motte i la Pointe de Charbonnel. He fet una panoràmica circular:

Després d'estar una estona al cim contemplant el panorama i fent fotos, he iniciat el descens pel mateix camí, retornat sense cap incidència fins al punt de partida.
Avui l'àlbum de fotos és petit perquè anant sol és difícil fer bones fotos.


ENTRADES RELACIONADES:
Gran
Paradiso - 2015
Pointe de la
Rechasse, 2013
Mont
Blanc, 2013

PARTICIPANTS

J. Rafel, en solitari

DESNIVELL: 1.582 m
RECORREGUT: 12'2 km
HORARI: 6h 20 min
MAPA


BIBLIOGRAFIA: 

VOL CIRCULAR:


PANORÀMIQUES