divendres, 29 de març del 2024

Cova del Cau de la Guilla

Cau de la Guilla
La Cova del Cau de la Guilla és una petita cavitat de fàcil recorregut situada a la zona del Cingles de Bertí, a prop del santuari de Puiggraciós. No és una de les millors cavitats; no es pot dir que sigui maca perquè no té formacions ni grans sales però té cert interès per la seva singularitat. És una llarga esquerda molt estreta amb uns quants colzes, no apta per a persones voluminoses o amb claustrofòbia.
Els nens, ja molt experts en aquest tipus d'activitats, han gaudit del passadís i les gateres i hem completat el recorregut de la llarga galeria sense problemes.
Hem deixat el cotxe poc abans del Santuari de Puiggraciós perquè la carretera que hi porta estava tallada en aquest punt. Hem passat al costat del santuari i hem agafat una pista que baixa per un bosc d'alzines fins al Coll de Can Tripeta. 
Hem seguit la pista, que puja amb alguns trams formigonats a mitja alçada del cingle, fins a un altiplà on hem deixat la pista per agafar el camí del Grau del Traver, senyalitzat com a PR. El camí baixa per un alzinar amb trams empedrats i fent llaçades. 
Després d'una estona de baixada hem agafat un corriol senyalitzat amb fites que ens ha portat directament a l'entrada de la cova. És un camí penjat sobre el cingle però en els trams més vertiginosos hi ha passos equipats: una corda de nusos i un cable d'acer que hem utilitzat con a passamans. 
L'entrada de la cova és una esquerda estreta. Després ja tot són estretors i gateres però hem superat tots els passos sense dificultat, especialment els nens, que han gaudit molt superant les gateres i els passos estrets que calia passar de perfil.
Hem arribat a la sala final, un eixamplament provocat per un antic enfonsament de la cova, amb un amuntegament de blocs. Després de fer les fotos finals hem retornat pel mateix camí fins a la sortida i després, començant pels passos equipats, hem retornat fins al cotxe. 
I aquí teniu el vídeo de la nostra visita al Cau de la Guilla, que aquesta vegada és obra de la productora pròpia del Blog de Muntanya: Quercus Films.


ENTRADES RELACIONADES:
Cova del
Petrecó, 2023
Cova del
Lladre, 2022
Cova de la Dona
Morta, 2022

RESSENYA:
Cau de la Guilla
DOCUMENTACIÓ:
  • La cueva del Cau de la Guilla, de Rosa González. Article publicat en el núm 1 de la revista del SIE (Secció d'Espeleologia del Centre Excursionista Àliga).
PARTICIPANTS:
Cau de la Guilla
Jan Miquel - Mariona - J. Rafel