dissabte, 17 d’abril del 2021

Intent al Pic Alt del Juclar

Les restriccions de mobilitat motivades per la pandèmia tenen coses curioses. Avui aquestes restriccions no ens permetien anar a Montserrat, ni al Montseny, ni a cap punt del Prepirineu o el Pirineu Català però, curiosament, sí que es podia anar a Andorra. Per això, i perquè teníem moltes ganes d'anar als Pirineus, hem anat a Andorra tot i que les previsions del temps no eres òptimes. De fet, preveien sol i núvols i no vam pensar que la cosa estigués molt malament.
Hem arribat a la Vall d'Incles de bon matí mentre queia una intensa nevada. La carretera estava emblanquinada, de manera que, per evitar haver de posar cadenes, hem deixat el cotxe a pocs metres de l'inici de la carretera que dóna accés a la vall. Tot i la nevada, hem pensat que el temps aniria canviat, tal com marcava la previsió, i que, potser, la part final de l'ascensió la faríem amb sol. 
Hem pujat el tram de carretera que ens faltava fins al pàrquing situat al final i hem seguit punjant pel camí que porta al Refugi de Juclar. El temps no canviava però nosaltres, amb un optimisme indestructible, hem seguit pujant pel camí, ben nevat, del refugi. 
Aviat hem vist que amb les condicions climàtiques que teníem, boira, vent i neu, hauríem de renunciar al cim però hem seguit endavant amb la idea d'arribar, si més no, fins al refugi. Hem arribat al mirador del Juclar, on hi ha un monument en record als tripulants d'un helicòpter que es va estavellar aquí. Seguia nevant i, a més, un fort vent escombrava la neu acabada de caure i ens la tirava amb força. Finalment hem decidit deixar-ho per a una ocasió millor i hem iniciat el descens pel mateix camí de pujada quan només ens quedava un desnivell de 350 metres per al cim. No era gens prudent seguir endavant. Hem retornat al punt de partida pel mateix camí, sense haver fet el cim però contents d'haver pogut recórrer la Vall d'Incles i d'haver trepitjat neu...


ENTRADES RELACIONADES:
Intent al Roc de
Madres, 2016
Intent a la
Carabasa, 2014
Intent a la Tossa
Pédourrés, 2013

PARTICIPANTS

Merche - J. Rafel