dijous, 28 de gener del 2021

L'Olla de Tiana

Tiana
Avui hem fet una nova sortida crepuscular per la Serra de Marina. L'itinerari ha estat diferent dels anteriors: avui ens hem mogut pels voltants de Tiana, resseguint en bona part del recorregut l'olla de muntanyes que tanca la petita vall on s'assenta aquesta població. Una excursió fàcil i relativament curta recorrent els camins d'aquestes muntanyes tan properes.
El punt de partida ha estat l'àrea esportiva municipal que es troba als afores de Tiana, on hi ha un aparcament. Hem sortit pel camí de la Font de l'Alba, que més endavant està equipat amb esglaons de fusta. El camí passa al costat de la carretera de la Conreria, fregant la corba coneguda com revolt de la paella. Hem anat a parar a la pista per on passa el GR92 i més endavant l'hem deixat per pujar al Turó d'en Galzeran (484 m). Aquest turó era el punt més alt del nostre recorregut d'avui però no el més panoràmic, ja que en bona part la vista està tapada pels arbres. Hem fet la foto de cim en el vèrtex geodèsic i hem seguit el nostre camí. 
Hem baixat per un camí ple de revolts fins al Colll dels Nou Pins. Des d'aquest coll hem iniciat la part més interessant del recorregut d'avui. Un caminet ressegueix tota la carena dels Nou Pins passant per diversos cims secundaris: Turó de Ca l'Andreu, Turó dels Nou Pins i Turó d'en Fàbregues de Dalt. Son cims insignificants i sense prominència però el recorregut de la carena és panoràmic i força interessant.
Més endavant hem arribat a un mirador amb vistes a banda i banda de la carena des d'on hem vist l'inici de la posta de sol darrere de la Serra de Collserola. Hem seguit baixant i aviat hem deixat la cresta agafant una pista que ens ha portat fins a l'ermita de l'Alegria, situada ja gairebé dintre de Tiana. Després, pels carrers del poble, hem pujat fins a la carretera BV-5008 per on hem retornat al punt de partida. 
I aquí teniu la pel·lícula d'aquesta activitat. Ha estat produïda per Edicions JGB i cedida per a tots els seguidors del blog:


ENTRADES RELACIONADES:
Les Maleses i 
S. Cebrià, 2020
Les Maleses per
Can Ruti, 2020
Galzeran i
Castellruf, 2020

BIBLIOGRAFIA:

PARTICIPANTS
Joan C. - Joan G. - J. Rafel