dissabte, 27 d’abril del 2019

Via Ferrada de la Cala del Molí

Cala del Molí
La via ferrada de la Cala del Molí és una de les més estètiques que tenim a prop. Recórrer la via ferrada veient el mar i voltats de gavines és una experiència interessant. A més, la via està perfectament equipada i té el grau de dificultat just per gaudir amb intensitat de l'escalada sense grans esforços ni patiments.
Nosaltres ja havíem fet aquesta via ferrada l'any 2002 quan feia poc que s'havia equipat però poc després la van tancar i va estar uns anys tancada. Des que la van tornar a obrir, reequipada perfectament, que tenia ganes de fer-la i avui finalment hem vingut a la Costa Brava per fer la ferrada de la Cala del Molí.
La via comença amb una baixada fins arribar gairebé al nivell del mar. Ens ha sorprès la presència de gavines de bona mida, algunes niuant i amb pollets. Semblaven acostumades a la presència dels ferratistes i no s'espantaven encara que passàvem a tocar.
La via ressegueix el penyassegat fent un llarg flanquejament amb alguns punts singulars com els ponts nepalesos i el Pas de la Prenyada. També hi ha un pany de paret força dret que és el pas clau del recorregut encara que és més fàcil del que sembla vist des de lluny.
Tal com esperàvem, hi havia força gent recorrent la ferrata, fins i tot un grup amb guies, però no ens han endarrerit massa i, a més, el recorregut és curt i no teníem cap pressa.
Hem completat la ferrada en menys de dues hores; després hem anat a prendre un refresc a la propera platja de S'Agaró i encara hem arribat a dinar a casa.
I aquí teniu un petit vídeo amb algunes escenes d'aquesta excursió:




ENTRADES RELACIONADES:
VF Agulles
Rodones, 2004
VF Baumes
Corcades, 2003
VF Cala del
Molí, 2002

PARTICIPANTS

Maria, Pablo, J. Rafel

HORARI: 2 h