dijous, 26 de juliol del 2018

GR5: Novel - La Chapelle d'Abondance

GR5: Novel - La Chapelle d'Abondance
Avui, en la segona etapa del nostre recorregut pel GR5, hem fet una etapa llarga i dura, amb més de 1.300 metres de desnivell però amb grans paisatges i un magnífic ambient alpí. A l'hotel no servien l'esmorzar abans de les 8, de manera que ja hem sortit una mica tard però hem completat l'etapa en el temps previst sense problemes.
Hem sortit per una pista creuant diverses vegades la carretereta que porta a La Planche, un petit agrupament de bordes. Des del pàrquing de La Planche hem agafat un camí en forta pujada, primer pel bosc i després per prats, fins als Chalets de Neuteu, un altre agrupament de bordes amb un petit oratori i vistes al llac Léman. Una pujada final per prats i pedreres ens ha portat fins al primer coll de la jornada, el Col de Bise (1.915 m). Des del coll ja es veia, a baix, el chalet-refugi de Bise, la propera fita del nostre recorregut. 
Ben a prop del coll hi ha un petit cim de prominència mínima, la Tête de Charousse (2.003 m). És una ascensió optativa però està tan a prop que val la pena acostar-s'hi per contemplar millor el panorama de muntanyes de la zona i per veure per darrera vegada el llac Léman. Mentre la Magda descansava una mica al coll, he pujat el cim i he fet una panoràmica circular:

He tornat al coll i hem iniciat la baixada cap al chalet-refugi de Bise. És un lloc molt popular pequè hi puja una petita carretera i és una base d'excursions per la zona. En el refugi hem fet una aturada tècnica per menjar una mica. Hem demanat una taula de formatges, tots fets per ells mateixos amb la llet de les vaques que pasturen allà mateix, i un parell de gots de llet natural que ens han recordat els temps llunyans en què la llet es comprava a la vaqueria.
Des del refugi cal pujar el segon coll de la jornada, uns trescents metres de desnivell, que hem superat sense massa esforç. Hem arribat al Pas de la Bosse (1.816 m), des d'on només ens quedava una llarga baixada fins al final de l'etapa. Com passa sovint, la baixada se'n ha fet molt llarga però finalment hem arribat a la Chapelle d'Abondance, un poble bastant gran i turístic, a prop de diverses estacions d'esquí. 


ENTRADES RELACIONADES:
Chamonix - Zt
Arolla, 2017
Tour del Cervino 
St. Niklaus, 2016
Tour del Cervino 
Europahüte, 2016

DESNIVELL1.385 m
RECORREGUT14'7 km
BIBLIOGRAFIA PARTICIPANTSMagda - J. Rafel
ALLOTJAMENTChambres d'hôtes l'Escalade