dilluns, 9 de juliol del 2018

Bahía de Abra i Ponta de Sao Lourenço

Ponta de Sao Lourenço
La segona excursió pels camins de Madeira ha estat curta i fàcil. Hem recorregut la part més oriental de l'illa, una península allargada que acaba a la Ponta de Sao Lourenço amb un petit cim anomenat Pico do Forado, de només 174 metres d'altitud. La zona està declarada com a parc natural i el paisatge és totalment diferent del que vam veure ahir. Aquí no hi ha laurisilva, el bosc característic de les illes atlàntiques, sinó muntanyes pelades i seques però és una zona protegida per la seva singularitat biològica.
El punt de partida és un petit pàrquing situat al final de la carretera ER214. Aquí comença un camí adaptat per a tots els públics, amb esglaons de fusta i baranes, que recorre tota la península de Sao Lourenço. Hem deixat el camí per anar a un petit cim amb vista panoràmica i després hem retornat a l'autopista dels turistes. Hem passat per un petit coll des d'on hem pogut veure els cingles de la cara nord i un característic illot de roca negra.
Més endavant hem arribat a la Cais do Sardinha, una mena de refugi que funciona com a centre d'informació del Parc Natural, que avui estava tancat. Des d'aquest punt surt un camí en fort pendent que puja a un petit cim, el Pico do Forao, a la punta de la península de Sao Lourenço. Una petita pujada ens ha portat a aquest modest cim, des d'on hem pogut veure els illots situats més enllà de la Ponta de Sao Lourenço. Aquest cim deu el seu nom al forat que té al seu peu, arran d'aigua, una gran finestra natural.
Després de gaudir una estona del panorama hem retornat pel mateix camí, que ara ja s'havia omplert de centenars de turistes, donant per acabada aquesta petita excursió matinal.
Aquí teniu un vídeo amb algunes escenes d'aquest recorregut per la península de Sao Lourenço:




ENTRADES RELACIONADES:
GR92: Port de
la Selva, 2018
Serra de Tra-
muntana, 2012
GR92: Begur-
Palamós, 2009

DESNIVELL: +214 m
RECORREGUT: 8'5 km
HORARI: 4 h (comptant aturades, anar i tornar)
BIBLIOGRAFIA: