dimecres, 10 d’abril del 2024

Avenc d'en Pasant

Avenc d'en Pasant
Avui hem iniciat la temporada de sortides de tarda. Aquestes sortides, que realitzem quan el dia és prou llarg per fer una activitat a la tarda, són normalment curtes i amb un desplaçament també curt. Es tracta d'aprofitar les llarges tardes d'estiu o de primavera per fer petites activitats en els llocs més propers.
Avui hem visitat l'Avenc d'en Pasant, a la zona del Garraf, molt a prop del Rascler. L'avenc té un únic pou, d'uns 31 metres de fondària, dividit en dos trams clarament separats. Tot i ser un avenc petit, té moltes formacions que justifiquen la visita.
A primera hora de la tarda hem deixat el cotxe a l'aparcament situat a l'entrada de la carretera del Rascler. D'allà mateix surt un corriol poc definit que en 5 minuts ens ha portat a la boca de l'avenc.
A l'entrada del pou hi ha fins a 8 ancoratges químics. Cal suposar que aquesta profusió de material és degut a que aquí de vegades s'hi fan pràctiques. El primer ràpel és curt, uns sis metres, i ens porta a un gran replà. Baixant a l'extrem del replà hi ha l'entrada del segon pou, d'uns 20 metres.
Hem muntat el segon ràpel, també amb ancoratges químics, i hem iniciat el descens del pou final. El ràpel baixa vertical però a mig camí hi ha una petita panxa que aconsella fer un reenviament abans de completar la segona part del descens.
Les parets del pou estan plenes de formacions, encara que totalment seques. A baix hi ha una pedrera i més formacions. Com acostuma a pasar en aquesta mena d'avencs, la visió des del fons del pou és espectacular, amb les grans colades a les parets del pou de forma acampanada i la petita finestra que projecta una mica de llum des de  molt amunt.
Després de fer unes quantes fotos i gaudir del paisatge subterrani de l'Avenc d'en Pasant, hem iniciat la remuntada, que hem completat sense problemes.
I aquí teniu el vídeo d'aquesta exploració subterrània. Aquesta vegada és obra de la productora pròpia del Blog de Muntanya, Quercus Films, amb la col·laboració de Nonstop.


ENTRADES RELACIONADES:
Avenc del
Mirador, 2023
Avenc Joan
Cabeza, 2023
Avenc Emili
Sabaté, 2016

TOPOGRAFIA:
Avenc d'en Pasant
BIBLIOGRAFIA:
PARTICIPANTS:
Avenc d'en Pasant
Sonia - J. Rafel