dimarts, 21 de febrer del 2023

Excursió a Montgarri

Montgarri
Fàcil excursió des del pla de Beret fins al Santuari de Montgarri, una passejada clàssica pels camins de la Vall d'Aran.  Des del Pla de Beret hi ha dos camins que porten a Montgarri. El primer baixa per una bona pista que segueix la ribera esquerra de la Noguera Pallaresa; el segon puja per l'altra riba i és un camí marcat com a PR que ressegueix el bosc fins que desemboca en una altra pista que porta al Pla de Beret.
Nosaltres hem fet un itinerari circular, baixant per la pista i pujant pel camí, un magnífic itinerari que ens ha fet recórrer l'alta vall de la Noguera Pallaresa.
Hem deixat el cotxe al Pla de Beret i hem iniciat la caminada per l'àmplia pista que baixa per la riba esquerra. Hi havia força neu però estava prou compactada per poder baixar caminant sense esquís ni raquetes. La pista baixa suaument fins a un eixamplament de la vall on aviat hem vist el campanar de l'església de Montgarri.
Hem arribat a Montgarri i hem fet una curta visita a l'església, que estava oberta. També hem entrat al refugi, situat en un gran edifici. Hem recordat que la darrera vegada que vam estar a Montgarri aquest edifici estava mig enrunat, amb la teulada enfonsada.
Hem menjat una mica abans d'iniciar el camí de retorn. Hem agafat un petit camí a l'altra banda del riu, senyalitzat amb marques de pintura groga. També hi havia força neu però una bona traça ens ha permès recorre'l sense problemes fins arribat al Pla de Beret, on hem acabat aquesta curta excursió.


ENTRADES RELACIONADES:
Pic de
Barlonguera, 2014
BTT: Beret -
Espot, 1991
Excursió a
Montgarri, 1981

PARTICIPANTS:
Montgarri
Magda - J. Rafel