dissabte, 13 de febrer del 2021

Montcada - Tibidabo - Penitents

Tibidabo
Una nova sortida de confinament, aquesta vegada per la Serra de Collserola i passant pel Tibidabo, el seu punt culminant. Un itinerari excursionista fàcil i relativament curt que segueix en bona part del seu recorregut el GR92, el camí del llarg recorregut del Mediterrani.
Avui no hem matinat gaire i ja eren gairebé les 10 del matí quan hem deixat el cotxe a Montcada i hem començat a pujar pels carrers de la població fins trobar les primeres marques del GR. Seguint aquest camí hem sortit de Montcada passant pel costat del cementiri i vorejant el Turó. Hem travessat una zona industrial i hem seguit per la carretera del cementiri de Collserola passant per sobre de l'autopista C58 i entrant en el Parc Natural de Collserola. 
Ja dintre del parc, hem anat seguint un sistema de pistes que ens han portat fins a la carena principal, al costat del Turó d'en Fotja. Hem seguit carenant fons al Portell de Valldaura i poc després hem arribat al cim del Turó de Valldaura (419 m), ocupat per una torre de vigilància d'incendis. Poc després hem passat per un segon cim, el Turó de la Magarola (429 m), on hi ha un mirador i la característica pilona dels vèrtexs geodèsics. 
Hem esmorzat una mica i hem seguit pel GR92 fins que, poc abans d'arribar al Tibidabo, hem deixat el GR que començava a baixar cap a Vallvidrera i hem seguit la carretera entrant al recinte del Tibidabo on tot estava tancat. Sense gairebé aturar-nos hem iniciat el descens per l'altra banda. Seguint diverses carreteres i pistes i fent alguna drecera, hem arribat a les primeres cases de Barcelona i a la Ronda de Dalt. Després, ja per zona urbana, hem seguit pel lateral de la Ronda de Dalt fins arribar a la parada de metro de Penitents on hem agafat el metro per retornar a casa.
Avui no hi ha àlbum de fotos perquè n'hem fet molt poques; només en publiquem algunes al final d'aquesta entrada.

ENTRADES RELACIONADES:
Turó de
Montcada, 2020
GR92: Montcada
Vallvidrera, 2010
Sant Adrià
Tibidabo, 2003

PARTICIPANTS
Luis - J. Rafel
ALGUNES FOTOS:

3 comentaris:

manuela ha dit...

Si heu deixat el cotxe a Montcada i heu tornat en metro a casa.... què heu fet amb el cotxe?

Blog de Muntanya ha dit...

Hem tornat a casa passant per Montcada:

Penitents - Passeig de Gràcia (metro L3)

Passeig de Gràcia - Clot (metro L2)

Clot - Montcada (Rodalies RENFE)

Montacada - casa (cotxe)

manuela ha dit...

Ahhh!!! ja deia jo....