diumenge, 9 de febrer del 2020

Pràctiques a Les Guixeres

Escalada a Les Guixeres
Avui ha estat una jornada singular de muntanya, ja que no hem fet cap activitat determinada sinó que únicament hem fet unes pràctiques per depurar la nostra tècnica de remuntada de cordes i provar el nou material que hem comprat. Com saben els nostres seguidors, darrerament ens hem animat a fer algunes exploracions espeleològiques, recorrent coves i baixant avencs. Com que som uns nouvinguts en el món subterrani, la nostra tècnica té certes mancances i això limita les nostres possibilitats, ja que quan es baixa un avenc després cal remuntar-lo, un punt crític de l'activitat, i fins ara havíem establert el nostre límit de remuntada en els 20 metres.
Ara hem comprat un nou estri, el pantin, que és un pedal auxiliar per al peu esquerre que representa una gran ajuda a l'hora de remuntar un avenc per una corda i que, si s'utilitza amb la tècnica adequada, permet remuntar amb certa facilitat els pous de més fondària. Per això volíem provar aquesta tècnica per calibrar les seves posibilitats i poder programar activitats subterrànies de més dificultat.
A Badalona, a la zona de Les Guixeres hi ha una paret calcària de poca alçada on ja fa molts anys havíem vingut alguna vegada a fer pràctiques. Nosaltres coneixíem aquest lloc amb la denominació de "sostre de Montgat" tot i que està situat en el terme de Badalona, però gairebé al límit de Montgat.
Hem instal·lat unes cordes fixes i hem fet proves amb el nou material. El resultat ha estat satisfactori, ja que hem comprovat que amb el jumar, el pantin i una mica de tècnica es pot pujar per la corda, fins i tot amb trams extraplomats, amb poc esforç.
A mig matí ja hem donat per acabada l'activitat i hem anat a prendre un refresc mentre començavem a fer nous plans d'activitats espeleològiques.
I aquí teniu un petit vídeo descriptiu de les activitats pràctiques que hem realitzat avui:



ENTRADES RELACIONADES:
Pràctiques a les
Guixeres, 1983
Pràctiques a les
Guixeres, 1978
Pràctiques a les
Guixeres, 1977

PARTICIPANTS

Joan G. - Joan Y. - Toni - J. Rafel