dissabte, 27 de gener del 2018

Tête de Paneyron (2.785 m) amb esquís

Tête de Paneyron
Avui hem iniciat les activitats de la sortida de quatre dies a la zona de l'Ubaye, en els Alps del Sud. Ahir a la tarda vam sortir de casa i, després d'un llarg recorregut per autopista, vam arribar a la població de Manesque, on vam dormir. Durant tot el trajecte, una forta pluja va posar a prova la nostra fe en el Méteo France. Per avui la previsió del centre francès de meteorolgia era bona pero hem sortit de Manesque amb pluja. El d'avui ha estat també un llarg viatge, complicat en els darrers kilòmetres per la neu que havia caigut durant la nit. Hem arribat fins a l'estació d'esquí de Vars sense novetat però per pujar al Col de Vars, punt de partida de la nostra activitat d'avui, hem hagut de posar les cadenes. Finalment hem arribat al Col de Vars (2.108 m) i ens hem equipat per iniciar l'ascensió.
Eren gairebé les 11 del matí quan ens hem posat en marxa, tres esquiadors i tres raquetistes, en direcció a la Tête de Paneyron. Hem triat aquesta activitat, més aviat curta, perquè era tard i encara havíem de completar el viatge, després de l'ascensió, per arribar al refugi de Maljasset, la nostra base d'operacions en les tres jornades següents.
Encara hi havia força núvols però, confiant en la previsió del Méteo France, hem iniciat l'ascensió. L'itinerari comença flanquejant per evitar un petit cim situat a sobre mateix del coll. Darrere d'aquest petit cim hem arribat a un altiplà on a l'estiu hi ha un petit llac. Des d'aquí ja es veia el cim de la Tête de Paneyron i la suau carena que hi porta. Sense gaire dificultat hem anat pujant per la carena, buscant els llocs amb la millor neu, fins arribar al cim de la Tête de Paneyron (2.785 m). Els núvols havien anat desapareixent, confirmant la previsió de la méteo, i el panorama era molt extens encara que no coneixíem gairebé cap dels centenars de muntanyes que teníem al davant. Hem fet la panoràmica circular:

Després d'uns minuts de descans hem iniciat el descens, una esquiada relativament curta però amb bona neu per retornar al Col de Vars.
Hem agafat el cotxe, ja sense cadenes, i hem recorregut els 26 km que faltaven fins al poble de Maljasset. Ens hem instal·lat en el refugi del CAF, ubicat en una antiga casa reformada; una magnífica base d'operacions situada en un lloc estratègic, a 1.900 m i amb moltes muntanyes a l'abast. El guarda del refugi, Stéphane, ens ha preparat un bon sopar i hem anat a dormir aviat perquè per demà tenim programada una ascensió de primera.
I aquí teniu la pel·lícula de l'ascensió a la Tête de Paneyron. Ha estat produïda per Mountains Films i cedida per a tots els seguidors del blog:




ENTRADES RELACIONADES:
Pic du Fond de
Peynin, 2017
Pic de
Traversier, 2017
Pic de
Foréant, 2017

ASSISTENTS:
Joan C - Luis - Merche - Pablo - Toni C., J. Rafel
DESNIVELL: +-685 m
RECORREGUT: 8'6 km
BIBLIOGRAFÍA
  • UBAYE, de Hervé Foucher. Ed. Volopress
CARTOGRAFÍA:
MAPA:



FINAL DE FESTA:



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Pico muy esquiable, preludio de cumbres más importantes.

Blog de Muntanya ha dit...

Nuestra fe en el servicio de Méteo France tuvo su recompensa.