dijous, 12 d’octubre del 1978

El Pájaro, via Rivas-Acuña

El Pájaro. vía Rivas-Acuña
Foto d'arxiu: a la darrera reunió del Pájaro. Desembre 2018

Novament, aprofitant un permís del servei militar, aquesta vegada amb motiu de la festivitat del Pilar, vaig fer una escapada a la Pedriza. Amb els companys habituals vaig fer dues vies:
El Pájaro, via Rivas-Acuña: una clàssica del Pájaro, una mica més fàcil que la sud clàssica que vaig fer per Setmana Santa però igualment d'una bellesa gran. La via ataca la cara Est del Pájaro; és relativament llarga i té diversitat de passos, gairebé tot en lliure. Només hi ha algun pas que es pot fer en A0. Una escalada disfrutadora, atlètica i molt estètica. Des del cim es baixa amb un ràpel d'uns 25 metres que ens porta a una plataforma des d'on es pot desgrimpar fins a peu de via. La via només coincideix amb la Sud en la darrera tirada (veure foto) i en part de la penúltima.
El Canto del Tolmo, via Extraplomo: una nova repetició d'aquesta via, que ens va servir d'entrenament de la tècnica d'escalada artificial i també per completar la jornada amb una escalada curta, ja que no podíem perdre l'autobús de retorn a Manzanares el Real i a Madrid. La via puja aquesta característica roca per la part més extraplomada, amb tècnica artificial. La via està totalment equipada amb burins i això facilita molt la progressió. 

RESSENYES:
El Pájaro, vía Rivas-Acuña

Canto del Tolmo