dimarts, 6 d’agost del 2024

Ascensió al Tuc d'Ermèr (2.433 m)

Tuc d'Ermèr
Començava a clarejar a la Vall de Toran quan ens ha sonat el despertador i ens hem posat en marxa. Ahir al vespre vam acampar en un partage solitari, al costat del llac de Potz, a la vall de Toran. L'esforç que vam fer ahir, superant 1.300 metres de desnivell des del fons de la Vall, ha fet que avui estiguem molt a prop del cim del Tuc d'Ermèr, el nostre objectiu.  
Començava a clarejar quan han sonat els despertadors en el nostre campament i ens hem posat en marxa. El dia semblava bo però cap al nord es veien uns núvols molt negres. Mentre esmorzàvem, de sobte, s'ha sentit un tro llunyà però potent. Per un moment hem pensat que estava en perill l'èxit de la sortida però aviat hem vist que els núvols negres es deplaçaven ràpidament en direcció nord allunyant-se de nosaltres.
Després d'esmorzar hem iniciat l'ascensió pujant al proper Cap de Bedrera, el coll per on ahir vam arribar a aquest indret. Des del coll només hi ha 150 metres de desnivell fins al cim, de manera que ens ha costat molt poca estona arribar al Tuc d'Ermèr (2.433 m). La pujada ha estat molt fàcil, per un caminet poc marcat però molt evident que ens ha portat a un marcat llom per on hem arribat fàcilment al cim.
Encara hi havia núvols pero hi havia bona visibilitat, especialment sobre la Maladeta que es veia molt propera, coronada per l'Aneto. Hem fet unes quantes fotos panoràmiques, a més de les fotos de cim, però no hem pogut fer volar gaire el dron perquè feia un fort vent.
Hem retornat al campament i hem desmuntat les tendes abans de continuar baixant. El retorn l'hem fet per la vall de Güèrri, seguint un camí pintoresc que baixa vorejant un barranc de gran profunditat. Ha estat una llarga baixada que hem completat al final per una còmoda pista que recorre els boscos de la Vall de Toran. 
I aquí teniu el vídeo d'aquesta activitat. Ha estat produït per Edicions JGB i cedit al Blog de Muntanya per als seus seguidors:


ENTRADES RELACIONADES:
Tuc de Parros
esquís, 2022
Tuc de
Mauberme, 2017
GR10: Artigue-
Fos, 2008

PANORÀMIQUES:
Tuc d'Ermèr Tuc d'Ermèr Tuc d'Ermèr Tuc d'Ermèr Tuc d'Ermèr Tuc d'Ermèr Tuc d'Ermèr
PARTICIPANTS:
Blog de Muntanya
Eva - Joan G. - Pablo Jr - Pablo - J. Rafel