diumenge, 7 d’agost del 1977

La Chapelle de la Glière, Aresta Sud

Foto d'arxiu: Tour del Mont Blanc, a prop de Planpraz

La zona de Planpraz és un recurs interessant quan al massís del Mont Blanc fa mal temps. Aquest dia la previsió del temps era bastant dolenta, tot el Mont Blanc estava tapat de núvols i amenaçava pluja, de manera que vam optar per fer una escalada no massa llarga per la zona de les Aiguilles Rouges, a prop del telefèric de Planpraz, on el temps no era tan dolent i l'altitud de les muntanyes era molt menor.
Vam triar la via de l'Aresta Sud de la Chapelle de la Glière, una escalada en roca, totalment en lliure, que alterna passos de quart i cinquè grau amb parts poc sostingudes. A més, té un gran panorama del Mont Blanc i muntanyes veïnes, tot i que el dia estava tapat i vam veure ben poca cosa. També és una via (com altres de la zona) molt freqüentada perquè aquí fan cursos d'escalada els guies de Chamonix.
Vam agafar el telefèric del Brévent, que té l'estació intermèdia al Planpraz. Des d'aquesta estció vam pujar fins al peu de la marcada aresta de la Chapelle. La via comença amb una fisura amb un pas de V. Després venen diverses tirades de dificultat sostinguda fins arribar al fil de l'aresta, on trobem un tram fàcil després de superar un pas lleugerament desplomat de cinquè grau.
La via segueix per l'aresta superant passos de IV i V fins al cim de la Chapelle de la Glière. Amb bon temps es pot gaudir d'un gran panorama però nosaltres només vèiem els núvols grisos tapant el Mont Blanc.
El descens es fa amb un curt ràpel d'uns 18 metres i després, ja caminant, per tarteres i congestes fins arribar al peu de la via i després a l'estació del telefèric. Vam tenir sort perquè tot i que el dia era gris, no va ploure i vam poder completar aquesta ascensió.

RESSENYA: