dilluns, 15 d’agost del 1977

Escalada a les Calanques: Pillier de la Passarelle

Foto d'arxiu: Calanque d'en Vau, desembre 2021

En aquesta segona jornada d'escalada a les Calanques de tornada de Chamonix, vam fer tres vies més, una llarga i dues més curtes, totes elles en escalada lliure amb la magnífica roca calcària de les Calanques escalant sobre el mar:
Falaisse de Droite, via Pillier de la Passarelle:  via totalment en lliure, de quatre tirades que no baixen de quart i tenen els seus passos més difícils a la darrera tirada quan pugem per una fisura molt vertical, primer de cinquè grau i després de quart. A mitja tirada superem el pas més difícil de la via, catalogat de VI-.
Petite Aiguille d'en Vau, via Diagonal: vam pujar la Petite Aiguille, que ja havíem pujat el dia abans per la via normal (NW). La via Diagonal és totalment en lliure i una sola tirada de 35 metres que puja per una de les arestes de la roca però, com el seu nom indica, decantat-se en diagonal a la dreta. El pas clau és un diedre bem marcat que tobem gairebé a dalt de tot, però no passa de quart grau.
Petite Aiguille d'en Vau, via del Collet: per acabar la jornada i tancat les activitats a les Calenques vam fer una nova via a la Petite Aiguille. Aquesta via és més curta que les altres perquè surt del collet que separa aquesta agulla del Saphir. Després d'un primer pas de IV+, la via puja totalment en lliure amb dificultat decreixent fins al cim de l'agulla. 

    RESSENYES: