diumenge, 14 d’agost del 1977

Escalada a les Calanques: Saphir de Gauche

Foto d'arxiu: escalada a les Calanques

De tornada dels Alps ens vam aturar un parell de dies per escalar a les Calanques. Ja feia temps que volíem fer una visita a aquesta magnífica escola d'escalada que es caracteritza per l'extraordinària qualitat de la seva roca calcària i per la singularitat d'escalar sobre el mar. Vam acampar en un bosquet proper, tot i que estava prohibit el càmping i només podíem plantar la tenda al vespre i desplantar-la al matí.
En aquest primer dia d'activitats a les Calenques vam fer una via relativament llarga i una via molt fàcil, pràcticament una grimpada:
Saphir de Gauche, via Saphir (Sortida dels Artistes): és una combinació de dues vies. Primer pugem dues tirades per un marcat esperó. La primera tirada puja per una marcada fisura en escalada difícil però amb roca franca i segura. Cap al final de la tirada fem algun pas amb estreps (A1) i arribem a un replà a plena cresta on muntem la primera reunió. La segona tirada puja fàcilment per l'aresta fins situar-se al cim d'aquesta primera part de l'esperó.
La segona part la vam fer per la via dels Artistes. Una magnífica via que puja en escalada lliure seguint un sistema de fisures en dues tirades de certa dificultat (quart i cinquè grau).
Petite Aiguille d'en Vau, via NW: via fàcil que puja aquesta popular agulla per la seva cara nord-oest. És pràcticament una grimpada, que aprofita els punts febles de la roca per pujar fins al cim de l'agulla sense passar del segon grau. 

RESSENYES: