dissabte, 15 de desembre del 2018

GR7: Lilla - Mont-ral

GR7: Lilla - Mont-ral
Avui el GR7 ens ha portat a recórrer la Serra de Prades en una etapa molt interessant i variada. Hem arribat de bon matí a Lilla, on vam acabar l'etapa anterior. Justament allà, al costat de la marquesina de l'autobús, a la carretera N-240, hi ha un bar amb el curiós nom de GR7. Quan hi hem arribat ja ens estaven esperant amb el croissant i el cafè amb llet que havíem encarregat dies abans.
Des del punt de partida, situat a l'entrada de Lilla, hem començat a caminar baixant al centre del poble; el GR travessa Lilla i surt per una pista que segueix pel bosc sempre baixant fins arribar a prop de Vilaverd. Aquest poble està situat en una vall planera regada pel riu Francolí. Vinyes, oliveres i horts cobreixen els voltants del poble. Hem passat al costat d'un pont que travessa el Francolí per entrar a Vilaverd però no l'hem travessat; el nostre camí segueix riu amunt per un camí entre els horts. Més endavant el GR deixa la vall i puja per un caminet que s'aixeca lleugerament sobre la vall. Després torna a baixar fins trobar la carretera C240a al costat d'un pont. Hem seguit un petit tram d'aquesta carretera fins arribar a la població de La Riba. Hem entrat al poble travessant el Francolí pel pont de la carretera.
Hem fet la foto de grup en el pont, tot recordant que la darrera vegada que vam travessar en Francolí va ser en una de les etapes del GR92, quan el vam travessar a gual entre Tarragona i Salou. A l'apartat ENTRADES RELACIONADES d'aquesta entrada del blog podeu veure la crònica d'aquella històrica travessia del Francolí.
Hem travessat tot el poble pujant per un carrer de gran pendent per sortir a dalt de tot per una pista que segueix pujant. Al cap d'una estona hem arribat a la Font de Pasqual, el lloc ideal per esmorzar, amb una bassa i bancs de pedra. Hem menjat una mica abans de seguir el nostre camí. Després hem deixat la pista per agafar un camí estret pel bosc, amb bona pujada. El camí, amb alguns trams empedrats i alguns bons miradors, puja fort pel bosc fins sortir a una pista, en un coll molt poc marcat.
Per la pista, de baixada, hem arribat a les proximitats del Coll de Gràcia però no hem travessat el coll sinó que hem començat a pujar, seguint la mateixa pista però tallant-la amb algunes dreceres. Més endavant hem deixat la pista per un camí que ens ha portat a les portes de Mont-ral. Hem arribat a la carretera TV7041, just on comença la petita carretera d'accés a Mont-ral des de la carretera principal. Segurament, el més fàcil hauria estat agafar aquest curt tram de carretera però nosaltres hem seguit el traçat del GR per un caminet que ens ha portat a la part alta del poble. Hem deixat el GR per baixar al poble on ens esperaven a dinar en un restaurant.
Avui tenim un vídeo resum de l'etapa produït per Mata Films, una nova productora que ha cedit aquest vídeo per a tots els seguidors del blog.




ENTRADES RELACIONADES:
GR92: Tarragona
Salou, 2010
GR92: Pobla de
Montornès, 2010
Barranc del
Glorieta, 2010

ASSISTENTS:

Cati, Carles, Ramon, Carlos, Jorge, Maribel, Mercè, Antonio, Àngela, Paco G., Miquel B., Mònica, Joan G., Núria, Marta,  Miquel M.,  Montse, Carme, Marcela, Jose, Cristina, Isabel, Luis V., Joan C., Teresa, Lluis G., Agnès, Magda, J. Rafel
DESNIVELL: +817 m,  - 478 m
RECORREGUT: 20,3 km
HORARI: 6 h
BIBLIOGRAFIA:
L'ANÈCDOTA: mentre dinàvem en el restaurant algú va fixar-se que mar endins, al darrere de la costa de Tarragona que es veia des de Mont-ral, es veien unes muntanyes sortint del mar. La mestressa del restaurant ens ha confirmat que era la Serra de Tramuntana, a l'illa de Mallorca. Es veia molt clar. A l'àlbum de fotos hi teniu la prova gràfica.