diumenge, 19 de novembre del 1978

El Cancho Amarillo, via Ayuso

Foto d'arxiu: escalada a la Pedriza

Després d'un bivac en una bauma de la Pradera de Navajuelo, amb un ambient polar, vam iniciar una nova escalada. Aquesta vegada vam pujar el Cancho Amarillo per la via Ayuso, una via molt variada, amb una mica de tot.
La via comença amb una fisura diedre. Després es fa un canvi de fisura amb un petit flanquejament per seguir amb una bavaresa i una travessia de placa fins a la primera reunió. Una tirada molt variada. Sortim de la reunió flanquejant a l'esquerra fins al peu d'un diedre on cal fer un parell de pasos d'estreps (actualment es fa en lliure, catalogat de V+). Es fa la reunió en una plataforma al peu de la xemeneia característica de la via. Es tracta d'una xemeneia força vertical i sense assegurances, catalogada de V+. Actualment s'assegura amb friends dels grossos però en aquell temps encara no s'havien inventat els friends i s'havia de fer tota sense assegurances. Una tirada espectacular i atlètica, tot un repte.
Després de completar l'escalada vaig tornar a Madrid, ja que havia estat una sortida de cap de setmana durant el servei militar.

RESSENYA:
Cancho Amarillo