diumenge, 13 de setembre del 2020

Ascensió al Pic des Trois Conseillers (3.039 m)

Trois Conseillers
Hem iniciat una estada de tres dies a la zona del Néouvielle amb una ascensió de categoria. Un tresmil dels Pirineus sempre és una gran ascensió i si, a més, cal una mica de tècnica (grimpada i ràpel) i el temps acompanya, és una gran experiència. Avui hem gaudit molt de la muntanya amb l'ascensió del Pic des Trois Conseillers, un tresmil molt poc visitat pero amb un panorama extraordinari. 
Hem sortit de casa a les 5 del matí i al voltant de les 10 ens hem posat en marxa des de la presa del Lac du Cap de Long (2.150 m), després d'un llarg viatge en cotxe. Hem iniciat el camí travessant la presa per sobre del mur i prenent el camí del Pas du Gat. El camí, en alguns punts desdibuixat, puja en direcció al coll però aviat hem deixat el camí principal per iniciar una llarga travessia ascendent per sobre d'uns cingles que cauen sobre el llac, en direcció al nostre objectiu d'avui.
El camí ha desaparegut aviat i hem seguit per un conjunt de pedreres i tarteres força entretingut, on només hi havia alguna fita per marcar l'inexistent camí. Al cap d'una bona estona de lluitar amb la pedrera hem vist a prop el pas clau del nostre itinerari, la Vira Batan, una canal inclinada, gairebé una cornisa, que és el pas natural per arribar a la Breche de Néouvielle i al cim. 
En aquest punt hi ha, a principi de temporada, una congesta de neu que, de vegades, obliga a utilitzar els grampons. Avui la congesta era petita i hem pogut enfilar-nos a la vira amb facilitat. Hem pujat per la vira amb una grimpada relativament fàcil (II) i únicament hem utilitzat la corda per assegurar un pas estret, més impressionant que difícil, a la meitat de la vira. Finalment hem arribat a la Breche Néouvielle, situada entre el Pic des Trois Conseillers i el Néouvielle. Justament aquí comença una de les vies d'escalada més clàssiques del massís: la cresta dels Trois Conseillers.
L'última part de la pujada ja no presentava dificultats i fins i tot hi havia traces de camí que ens han facilitat la superació del tram final de l'ascensió. Finalment hem arribat al cim del Pic des Trois Conseillers (3.039 m), un cim ample marcat amb una gran fita. El panorama era molt extens en totes direccions, dominat en primer terme pel Pic de Néouvielle, cinquanta metres més alt. Hem menjat una mica, hem fet volar el dron i hem pres les imatges per a la panoràmica circular:

Després de gaudir una estona del panorama, hem iniciat el descens, pel mateix camí de pujada. La part més complicada de la vira l'hem evitat baixant en ràpel, uns 30 metres, fins a la tartera. Després hem resseguit el camí de pujada, travessant les tarteres fins arribar novament a l'aparcament de la presa de Cap de Long.
I aquí teniu la pel·lícula de la jornada, amb les millors escenes d'aquesta ascensió:



ENTRADES RELACIONADES:
De la Glère a la
Campana, 2018
Turon de
Néouvielle, 2018
Pic de Néouvielle
amb equís, 2004

PARTICIPANTS
Trois Conseillers
Joan C - Luis - Merche - Pablo - Sonia - J. Rafel

DESNIVELL: +1.100 m 
RECORREGUT: 9 km
HORARI: 7h 
RESSENYA:
Trois Conseillers
MAPA:
Trois Conseillers
BIBLIOGRAFIA:

VOL CIRCULAR:

PANORÀMIQUES
Trois Conseillers
Trois Conseillers
Trois Conseillers

4 comentaris:

Pels Saúco ha dit...

Bon dia Josep.
Sóc Pels, ens vam conèixer diumenge passat a la cimera de el pic Tres consellers. Et deixo el meu correu electrònic per si em pots passar el brut dels vídeo que va fer el dron des del cim, perquè crec que en algun d'ells vam sortir nosaltres.
Salutacions i enhorabona pel bloc.
El meu correu és: enlacumbre@panoramicas360.net

Blog de Muntanya ha dit...

Bon dia, t'he enviat les gravacions del dron per email

Nonstop - Exploring the worlf ha dit...

Sortida perfecta, cim increíble amb dificultats q jo sola no m'atreveixo a superar. Feliç de compartir la muntanya!!!

Blog de Muntanya ha dit...

Moltes gràcies pel comentari. Efectivament, una gran activitat. Un cim poc conegut però amb gran panorama i un magnífic ambient de muntanya. Esperem veure també aviat la crònica del teu blog.