dilluns, 9 de setembre del 2013

Pointe de le Réchasse (3.212 m)

Pointe de la Réchasse
Després de la llarga etapa d'ahir, avui ens queda una etapa curta, fins al Col de la Vanoise, de manera que hem pensat complementar aquesta micro-etapa amb una ascensió de certa categoria. La via normal de la Pointe de la Réchasse és una ascensió mixta amb un sector de gelera i un gran panorama. Hem sortit del refugi d'Entre Deux Eaux amb les primeres llums i hem baixat al Pont de Croé-Vie, on comença la pujada al Col de la Vanoise; un camí molt ben traçat que puja fent llaçades fins a les ruïnes d'un búnquer anomenat Blockh. Hem fet una petita exploració del búnquer, amb curioses galeries i sales subterrànies, abans de seguir per la vall, ara ja més planera, en direcció al Col de la Vanoise. Des d'aquesta vall, àmplia i amb diversos estanys, hem començat a veure la Grande Casse, el cim més important de la Vanoise. Hem arribat al refugi, també en obres però obert, i hem deixat part de la nostra càrrega per pujar més lleugers al cim. Després d'uns minuts de descans i de menjar una mica hem iniciat l'ascensió a la Pointe de la Réchasse. El camí, ben traçat i senyalitzat amb fites, ens ha portat muntanya amunt fins al Glaciar de la Réchasse. El cim queda a sobre mateix però per pujar-hi cal fer una llarga volta i pujar pel darrere. A aquestes hores la neu ja no estava dura i, a més, té poc pendent, de manera que no ha estat necessari posar-nos els grampons. Hem pujat per la gelera, amb un gran ambient de muntanya i amb vistes cada vegada més extenses, fins a un collet entre la gelera de la Réchasse i la de la Roche Ferran. Des d'aquí, novament sense gelera però amb una fina enfarinada sobre el terreny, hem iniciat la part final de l'ascensió. Un caminet poc definit però marcat amb fites ens ha guiat per la pedrera i la cresta final fins al cim de la Pointe de la Réchasse (3.212 m). Aquest cim, situat en un punt estratègic al centre de la Vanoise, té un panorama extraordinari, dominat en primer pla per la immensitat de la Grande Casse. Hem reconegut també la Grande Motte, el Gran Paradiso, el Mont Blanc, La Dent Parranchée ... Hem fet les fotos de cim i una panoràmica circular:

Després d'una estona de contemplació del paisatge hem baixat al refugi pel mateix camí donant per acabada aquesta tercera jornada del Tour de la Vanoise.
Aquí tenim el vídeo de l'ascensió a la Pointe de la Réchasse, cedit per Mountain Films per a tots els seguidors del blog:



ENTRADES RELACIONADES:
Ascensió a
l'Albaron 2009
Punta de la
Sana 2008
Ascensió al Gran
Paradiso 1981


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Me imagino que la subida a la Pointe de la Rechasse con esquís será relativamente sencilla. Desde su cima ¿se veía el itinierario de subida con tablas a la Gran Casse?

Blog de Muntanya ha dit...

Pues sí. La subida a la Pointe de la Réchasse es muy esquiable, como en general las montañas de esta zona. Creo que la Vanoise es el paraíso del esquiador de montaña. A ver si en la próxima temporada nos damos una vuelta por aquí.
La Grande Casse se veía impresionante. La ruta de esquís se veía pero vista desde ahí parecía difícil. Supongo que con una generosa capa de nieve bien asentada no será tan difícil...