dilluns, 30 de juliol del 2018

GR5: Refugi Alfred Wills - Brévent

GR5: Refuge Alfred Wills - Brévent
Finalment hem arribat a la sisena etapa, la darrera d'aquesta temporada del nostre recorregut pel GR5, el camí de gran recorregut dels Alps francesos. Avui hem arribat, després d'una llarga i dura caminada, al cim del Brévent. Poc abans, hem enllaçat, en el Col du Brévent, amb el Tour del Mont Blanc, que ja vam completar l'any 2012 i que coincideix amb el GR5 fins al refugi del Col de la Croix de Bonhome. La nostra intenció és remprendre la nostra caminada pel GR5 el proper estiu, a partir de la Croix de Bonhome.
Hem sortit del refugi Alfred Willis després d'esmorzar. Com és habitual darrerament, els mandrosos guardes del refugi no donen l'esmorzar fins a les vuit del matí, una hora més apta per a turistes que no pas per a excursionistes. Hem iniciat la pujada per un bon camí que ben aviat, després de superar un petit collet, ens ha portat al Lac d'Anterne. Al davant teníem els impressionants cingles de la Tête à l'Âne. Hem travessat l'altiplà on hi ha el llac i hem remuntat un bon pendent fins al Col d'Anterne (2.257 m).
La arribada al coll ha estat espectacular. Al treure el cap per sobre del coll hem pogut veure tot el Massís del Mont Blanc elevant-se molts metres per sobre nostre al darrere del Brévent. Hem pogut veure i fotografiar el cim més alt dels Alps i recordar antigues ascensions per aquestes muntanyes. Tot i que no era un cim, hem fet una panoràmica circular:

Des del mateix coll ja es veia a baix el Refugi Moëde Anterne, la següent fita del nostre recorregut. Hem baixat fins al refugi i hem aprofitat per esmorzar una mica. Després hem seguit baixant per Les Fonds de Moëde, una zona de prats, fins arribar al Pont d'Arlevé (1.587 m), el punt més baix del nostre recorregut d'avui.
Des del pont s'inicia una llarga i dura pujada, amb gairebé 1.000 metres de desnivell, fins al Brévent. El camí puja sense descans, primer travessant en diagonal una extensa zona de prats i després fent llaçades amb força pendent en direcció al Col du Brévent. A poc a poc hem anat guanyant desnivell fins arribar al Col du Brévent (2.368 m). El panorama des d'aquí era encara més impressionant que des del Col d'Anterne, amb el Mont Blanc i tot el seu massís gairebé a tocar. Aquí hem enllaçat amb el Tour del Mont Blanc, que coincideix amb el nostre camí fins al cim del Brévent. Amb un darrer esforç hem superat el tram final del nostre camí fins arribar al Brévent (2.525 m).
El el mateix cim hi ha l'estació superior del telefèric i un petit bar on hem celebrat el final de l'etapa amb una crêpe. Després el telefèric ens ha portat, fent transbordament a Planpraz, fins a Chamonix donant per acabada per aquest any la nostra travessia pel GR5.


ENTRADES RELACIONADES:
Tour Mont Blanc
Contamines, 2012
Tour Mont Blanc
Les Houches, 2012
Tour Mont Blanc
La Flégère, 2010

DESNIVELL+ 1.443 m 
RECORREGUT14'6 km
BIBLIOGRAFIA PARTICIPANTSMagda - J. Rafel
PANORÀMICA COL D'ANTERNE: