diumenge, 15 d’abril del 2018

GR92: Portbou - El Port de la Selva

GR92: Portbou - El Port de la Selva
Aquesta vegada hem fet un parèntesi en el projecte actual del grup del GR. Efectivament, com saben els nostres seguidors, amb el grup del GR estem fent el recorregut del GR7 que recorre tot Catalunya de nord a sud des d'Andorra fins a Fredes. Però en aquest mes d'abril es compleixen 10 anys des que va començar a funcionar aquest grup de caminadors amb el que hem recorregut els principals camins de gran recorregut del nostre entorn: el GR92, el GR83 o Camí del Nord, la branca catalana del Camí de Sant Jaume, el Camí dels Bons Homes, el GR1 i el GR7. Així que hem fet un parèntesi en el nostre recorregut del GR7 per fer la primera etapa del GR92, entre Portbou i El Port de la Selva, per commemorar el desè aniversari d'aquella primera excursió en la que només quatre caminadors van fer aquesta primera etapa del GR92 iniciant un camí pel que hem recorregut més 2000 km al llarg de 109 etapes de senderisme.
De bon matí hem iniciat la jornada esmorzant a una guingueta de la platja de Portbou. Després hem iniciat la caminada pujant pels carrers del poble i seguint amunt per un caminet que ens ha portat fins al Coll del Frare que, amb només 202 metres d'altitud, és el punt més alt del recorregut.
Hem seguit per un camí de flanc, amb grans vistes del mar i del Cap de Creus, fins que hem iniciat la baixada directa a Colera. Hem travessat el poble i la riera de Molinàs per iniciar la pujada al segon coll de la jornada, el Coll de Sant Antoni, situat a només 73 metres d'altitud. En pocs minuts hem baixat a la platja del Garvet i ja no hem deixat la línia de la costa en cap moment fins al final del recorregut.
El camí recorre la costa per una zona molt urbanitzada, seguint un antic camí de ronda, fins arribar a Llançà. Hem recorregut la seva platja fins al port esportiu i més enllà, resseguint la costa, amb contínues pujades i baixades però amb pocs desnivells. Més endavant hem arribat a un altre punt singular, el Far de S'Arenella. Des d'aquí ja es veia el final del nostre trajecte, el Port de la Selva, encara lluny, a l'altra banda de la badia. Per un bon camí hem completat l'etapa resseguint la costa i travessant la Platja de la Ribereta fins arribar al Port de la Selva.
Hem acabat la caminada justament en el canó, un petit monument format per un antic canó de bronze que va ser rescatat pels pescadors locals d'un vaixell enfonsat. Hem fet la foto final de grup i hem pujat a l'autocar que ens ha portat al Centre Cultural Les Escoles de la Selva de Mar, on hem dinat.  Aquesta vegada no ha estat només un dinar sinó que també hem fet una gran celebració amb motiu del desè aniversari del grup de caminadors, amb discursos, projeccions, cançons i moltes coses més, però això ja és una altra història...
Aquí teniu un vídeo amb un recull d'escenes de la caminada. Ha estat produït per Edicions JGB i cedit per a tots els seguidors del blog:



ENTRADES RELACIONADES:
Coll de Banyuls
Llançà, 2018
GR92: Begur
Palamós, 2009
GR1: Cap Creus
P.Selva, 1996

ASSISTENTS:

Montse, David, Trini, Carles, Cati, Luis, Ana C., Paco M., Begonya, Mercè, Ramon, Carlos, Jaume, Elisabet, Andreu, Núria, Emilio, Ana G., Imma, Dolors, Lluis, Agnès, Jorge, Paco G., Àngela, Laura G, Maribel, Cristina, Jose, Miquel B., Mònica, Yolanda, Antonio, Tere, Lourdes, Joan G, Magda, J. Rafel
DESNIVELL: +387 m,  - 385 m
RECORREGUT: 17'8 km
HORARI: 5 h 30
BIBLIOGRAFIA: