dimarts, 24 de desembre del 2013

El Mirador i la Miranda de les Boïgues

Miranda de les Boïgues, via Sílvia
Avui hem fet una matinal d'escalada a Montserrat, a la regió d'Agulles. El dia no ha estat tan bo com dissabte passat, ja que estava núvol i feia un aire molt fred però hem fet un parell de vies:
  • El Mirador de la Miranda, via Aresta Brucs
  • La Miranda de les Boïgues, via Sílvia
La primera via, també anomenada Duran-Dalmau-Oriol, ja l'havia fet l'any 1978, un dia que Montserrat estava nevat, i és la típica Aresta Brucs, similar a les veïnes de la Boteruda i el Gep Llarg. En general és fàcil, llevat d'un tram molt vertical a la meitat de la primera tirada, catalogat de quart superior. La via està reequipada amb parabolts però nosaltres hem agafat el tram vertical un metre més a la dreta de la línia dels parabolts, on hi havia només l'assegurança precària d'un cap de burí. Després ens hem adonat que havíem fet el passarell però ja estàvem a dalt. Des de la via hem pogut veure molt bé la fisura de la via de la cara Oest de la Miranda de les Boïgues, una via per a col·leccionistes que vam fer l'any 1978. Des del cim hi ha un gran panorama de tota la regió d'Agules; un panorama que justifica plenament el nom de Mirador que identifica aquesta agulla. Hem fet algunes fotos i una panoràmica circular:

Després d'aquest escalfament hem anat a la veïna Miranda de les Boïgues per fer una via més llarga. La via Sílvia és una variant de l'Aresta Brucs, si bé només comparteix amb la clàssica l'emplaçament de la reunió. La primera tirada puja directa per l'aresta, uns metres a l'esquerra de la via clàssica. És dret però amb bones preses i ben assegurada, tot i que cal superar un parell de panxes on la dificulatat és més gran. La segona tirada, curta però intensa, supera un tram molt difícil (V) superant una panxa i un tram molt vertical. Ben aviat, però, la dificultat mimva i arribem amb més facilitat al cim. Des del cim, la panoràmica és encara millor que des de l'altra agilla. Per baixar a peu de via, on havíem deixat les motxilles, hem tornat a fer els ràpels del Mirador de la Miranda, dos ràpels de 30 m.
Aquí tenim dos vídeos, un de cada via, cedits per Mountain Films per a tots els seguidors del blog:

EL MIRADOR DE LA MIRANDA


LA MIRANDA DE LES BOÏGUES



ENTRADES RELACIONADES:
Miranda de les
Boïgues, 2011
Via de la Cara
Oest, 1978
Mirador de la
Miranda, 1978

RESSENYES:
Mirador de la Miranda de les Boïgues
Miranda de les Boïgues, via Sílvia

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Pues para estar desentrenados, bien que le dáis últimamente al quinto (y no de cerveza precisamente).

Blog de Muntanya ha dit...

¿ Quién dijo que estamos desentrenados? En realidad estamos perezosos más que desentrenados. Por cierto, deduzco que no has mirado las entradas relacionadas, porque si hubieses visto la entrada de la cara oeste se habría activado tu vena literaria y estoy seguro de que habrías puesto algún comentario. Aún estás a tiempo ...