dissabte, 14 de desembre del 2013

Bujaraloz - Venta de Santa Lucía

Una nova caminada pel Camí de Sant Jaume, per la zona dels Monegros. És la tercera etapa monegrina i la tretzena del Camí. Hem sortit de Bujaraloz, on vam acabar l'etapa anterior, per una àmplia pista paral·lela a la carretera nacional. Avui no feia vent com en la darrera etapa però el dia estava gris i una mica boirós. L'excursió ha estat fàcil i relativament curta, d'uns vint quilòmetres, i ha estat tota per pista. Hem passat per l'ermita de San Jorge, de construcció moderna, i més endavant al costat de l'hostal el Ciervo, avui tancat i barrat. Allà hem observat una curiosa construcció, un palomar, amb una estructura interna dissenyada per contenir centenars de nius de coloms. Poc després hem trobat els primers exemplars de savina, l'arbre més característic dels Monegros. Aquests arbres, de creixement molt lent i generalment arbustius, arriben en aquestes terres a bona mida i fins i tot hi ha exemplars monumentals que recorden els savinars mil·lenaris que vam veure a l'Atlas. Avui no hem trobat cap savina monumental però ens hem fet la foto de grup al costat d'una savina força gran. Poc abans del final de l'etapa hem arribat a la carretera de Gelsa. Aquí el camí es perd una mica i se'ns ha presentat un dubte. L'opció més fàcil és seguir pel lateral de la N-II un quilòmetre fins a la Venta de Santa Lucía, però és millor evitar la carretera nacional, com hem fet nosaltres, agafant la carretera de Gelsa i baixant un quilòmetre fins trobar una pista que ens porta directament a la Venta de Santa Lucía. Allà ens esperava un taxi que ha portat els tres conductors a Bujaraloz per recuperar els cotxes. Després hem recollit la resta del grup i hem anat a dinar al Restaurante Español de Bujaraloz, per tornar a gaudir, com en la darrera sortida, del bufet lliure amb descompte especial per a pelegrins.


ENTRADES RELACIONADES:
Fraga-Candasnos
2013
BTT Monegros
2012
Trekking a
l'Atlas 2012

2 comentaris:

Jaume ha dit...

Primmirat? hum... Gràcies per l'elogi... jo que intento sigui un blog d'alçada per les terres monegrines que en alguns trams supera els 300 m de desnivell.
Un consell... hauries de millorar la producció en quantitat fotogràfica. Lada qualitat molt bona!!!
Una abraçada
Jaume

Blog de Muntanya ha dit...

Bé, a la propera sortida intentaré fer-ne més però aquesta vegada entre la boira, la falta de llum i les tonalitats cromàtiques monòtones del paisatge era difícil fer fotos maques, de manera que he fet una selecció petita (no m'agrada avorrir els seguidors del blog amb sèries inacabables de fotos repetitives i monòtones). Tot i això, encara podria haver reduït més la mostra perquè no totes les fotos són maques.
En resum: em sembla que aquesta vegada el National Geographic no em farà cap oferta per comprar-me les fotos...