Iniciem la sortida als Alps amb l'aproximació al refugi Prariond, a prop de Val d'Isère, en el Parc Nacional de la Vanoise. Hem sortit de casa a les quatre de la matinada i, després d'un llarg viatge en cotxe, arribem a migdia al Pont de Saint Charles, punt de partida de l'excursió. Dinem i ens preparem per pujar al refugi, una etapa curta però que de vegades és complicada. A l'hivern, quan hi ha molta neu, es pot pujar per un camí engorjat molt singular, les Gorges de Malpasset. Avui aquest itinerari no és possible, ja que hi ha poca neu i el riu baixa amb força però el camí d'estiu, que de vegades és perillós per les allaus, està net i ens permet pujar de la manera més fàcil. El chemin de'été ressegueix les gorges per dalt; a la sortida del tram engorjat trobem la neu i ens posem els esquís arribant en poc temps al refugi de Prariond. Ens instal·lem i fem una curta migdiada abans del sopar. El guarda del refugi ens ha preparat un bon menú amb sopa de verdures i un plat típic de la zona a base de pasta gratinada amb formatge. Després la taula de formatge i un mousse de postres. Per acabar, una ronda de génépi, el licor típic dels Alps.
No hi ha àlbum d'aquesta etapa però podeu veure algunes fotos d'aquesta curta etapa a l'àlbum de l'ascensió a la Pointe de la Galisse:
No hi ha àlbum d'aquesta etapa però podeu veure algunes fotos d'aquesta curta etapa a l'àlbum de l'ascensió a la Pointe de la Galisse:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada