dimecres, 6 d’agost del 1980

Dent du Requin (3.422 m), via Renaudie

Després de dormir en el refugi Requin (2.519 m), vam fer l'escalada de la via directa Renaudie a la cara Est de la Dent du Requin (dent del cocodril), un cim de 3.422 m en el Massís del Mont Blanc.
L'agulla està situada al davant mateix del refugi però cal fer una aproximació una mica complicada per arribar al peu de la via. Primer cal pujar per una morrena; després creuar el glaciar que baixa de les Agulles de Chamonix. Després cal pujar per un couloir força dret fins a l'inici de l'escalada en roca. Abans d'iniciar l'escalada vam travessar la rimaia amb uns passos relativament difícils.
La via és bastant directa i supera la cara est de l'agulla totalment en escalada lliure. Inicialment superem un sistema de terrasses no gaire difícils però aviat la paret es redreça i hem de superar diverses tirades de quart grau amb algun pas de cinquè. La roca és franca i segura i l'escalada agradable, ja que hi toca el sol des de bon matí. Vam superar la via en el temps previst, arribant al cim de la Dent du Requin (3.422 m).
El descens es fa amb dos ràpels no gaire llargs després de desgrimpar el tram inicial. Després dels ràpels encara queda una llarga desgrimpada per roca i després pel graciar fins arribar al refugi Requin. Des del refugi vam retornar a Chamonix recorrent de baixada el glaciar de La Mer de Glace i després amb el tren de Montenvers.


RESSENYA: