diumenge, 31 de desembre del 1978

Dent de Cabirols, via Civis Genís

Civis-Genís
Foto d'arxiu: la Civis-Genís des de la via Bages

Escalada al Pedraforca. Fem la via Civis-Genís a la Dent de Cabirols (2.300 m). És una hivernal, ja que estem a finals de desembre, però encara no ha nevat i les condicions de la paret són bones. La via és una de les millors del Pedraforca, molt vertical, bona roca i gran panorama. La foto adjunta dóna idea del caràcter de la via. Vam fer-la des de la veïna via Bages, uns mesos després.
La via puja totalment en escalada lliure per un esperó de la Dent de Cabirols. És una via de gran verticalitat però amb una roca franca i segura que permet véncer la paret sense necessitat de fer escalada artificial. La via segueix un sistema de fisures i té alguns passos especialment difícils. La ressenya clàssica de la guia de la Maria Antònia Simó i l'Agustí Jolis marca fins i tot un pas de sisè grau a la tercera tirada. Les ressenyes modernes rebaixen aquesta dificultat a cinquè grau.
La via no acaba al cim de la Dent de Cabirols sinó en un punt de la cresta on acaben les dificultats. Des d'allà, ja sense encordar, es puja fàcilment fins al cim. El descens es fa per la part oposada, cap a la tartera de l'Enforcadura, encara que algunes ressenyes proposen també fer un ràpel des del punt on acaben les dificultats i després baixar directament al camí transversal.

CORDADA: Ramon Ch. i J. Rafel

RESSENYA:


RESSENYA HISTÒRICA: