diumenge, 30 d’octubre del 2016

Ascensió a la Peña Oroel, 1.769 m

Hem programat, per al pont de Tots Sants, una sortida per les valls més occidentals del Pirineu Aragonès. Avui hem fet el llarg desplaçament en cotxe fins a Zuriza, on tindrem la nostra base d'operacions. Pel camí hem fet una parada tècnica en el poble de Siétamo, poc abans d'arribar a Huesca, per comprar en el seu forn-pastisseria un empanadico de carabassa, especialitat de la casa. Després hem completat la jornada amb una petita ascensió a un cim prepirinenc, modest en altitud però amb una panoràmica extraordinària sobre gairebé tot el Pirineu aragonès. La Peña Oroel està situada a sobre mateix de la ciutat de Jaca i té una prominència de gairebé 900 metres, de manera que és un cim important. Ja feia anys que volia pujar aquest cim. Cada vegada que he passat per Jaca, de camí a muntanyes més altes, m'ha cridat l'atenció l'esvelta silueta d'aquest cim, voltat de grans cingles i dominant des de l'altura les valls de l'Aragón i el Gállego. Avui, si volíem aprofitar el dia, havíem de fer una ascensió curta i la Peña Oroel ens ha ofert una ascensió curta i fàcil però de gran interès paisatgístic.
Al voltant de les onze del matí ens hem posat en marxa des de l'antic Parador de Oroel, tancat des de fa uns anys. El camí, molt marcat i transitat, puja pel bosc fent llaçades i superant a poc a poc els 600 metres de desnivell d'aquesta ascensió. Després arribem al llom de la carena i ja veiem al fons la gran creu que marca el cim de la muntanya. El camí segueix la carena amb una gran panoràmica i ja gairebé sense desnivell fins al cim de la Peña Oroel (1.769 m). Avui feia un magnífic dia de tardor, sense cap núvol i amb un aire net i clar, de manera que hem pogut gaudir de les grans vistes d'aquest mirador excepcional. Hem pogut veure els cims més occidentals del Pirineu Aragonès; també es veia clarament el Vignemale i les muntanyes de la Vall d'Ordesa. Hem fet una panoràmica circular:

Després hem baixat pel mateix camí de pujada, que avui estava molt animat ja que el bon temps i el pont festiu han animat molts veïns de Jaca, de totes les edats, a pujar a aquesta muntanya, que per a ells és tot un símbol.
I aquí teniu la pel·lícula de l'ascensió, que aquesta vegada és de producció pròpia, realitzada per un sol operador a quatre mans fent fotos, fent vídeos i pilotant el dron.




ENTRADES RELACIONADES:

Tozal de
Guara, 2014
Peña
Montañesa, 2010
BTT: Rasal -
Botaya, 2005

ASSISTENTS: Luis - JR
DESNIVELL: 599 m
RECORREGUT: 7,88 km (anar i tornar).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

¡Qué rico, el empanadico!

Blog de Muntanya ha dit...

¡ Qué nivel la Peña Oroel !