diumenge, 13 de març del 2011

GR92: L'Ametlla de Mar - Amposta

Penúltima etapa del GR92, entre l'Ametlla de Mar i Amposta. Segons la guia oficial del GR, en realitat són dues etapes, relativament curtes, que hem unit fent una etapa força més llarga del que és habitual (uns 35 km) però sense desnivells de consideració. L'excursió estava prevista per ahir però les previsions meteorològiques indicaven pluja contínua, de manera que vam optar per canviar la sortida al diumenge, quan el bon temps semblava garantit. Una vegada més l'hem encertat i el sol ens ha acompanyat durant gairebé tot el camí. Després d'un llarg viatge en autocar, a tres quarts de nou sortíem de l'Ametlla de Mar per un caminet que ressegueix la costa. Avui el mar estava molt mogut després del temporal d'ahir de manera que la remor de les onades i l'olor de mar ens han acompanyat durant bona part del trajecte. Ens hem aturat a esmorzar a una platgeta, al davant de l'illot de l'Àliga i hem seguit caminant, sempre acompanyats per la remor del mar. A l'Ampolla, teòric final d'etapa, ens hem aturat uns minuts per prendre un refresc i hem inicial la segona part de l'etapa, que ens ha allunyat definitivament de la costa i ens ha portat a través del Delta en direcció a Amposta. A mig camí ens hem aturat a dinar, aquesta vegada de carmanyola, en un poblet de nom molt curiós: Lo Lligallo del Gànguil. Finalment hem arribat a Amposta, després de travessar l'Ebre, completant una etapa molt interessant. Ara només ens queda completar la darrera etapa que ens portarà a Ulldecona, punt final dels nostre GR.


2 comentaris:

Margarida ha dit...

Que maques que són les fotos en què es veu la força del mar! Vau fer molt bé de canviar el dia perquè dissabte hauríeu quedat més molls que un peix!
Ara que ja esteu acabant el GR 92, haureu que començar a pensar en un altre, no?

Una abraçada

Blog de Muntanya ha dit...

Efectivament, el dissabte no era el millor dia per anar a caminar. Sort que el servei meteorològic darrerament l'encerta sempre i vam canviar els plans a temps.
A l'abril acabarem el GR92. Per a la temporada vinent tenim previst començar el GR83, també conegut com a camí del nord, que va de Mataró al Canigó. Són 10 etapes i començarem al setembre.
Per a la resta de la temporada actual tenim previstes algunes sortides. Concretament la travessia de Montserrat, una excursió pels Cingles de Bertí i una ascensió pirenenca (segurament el Posets o la Punta Alta).
Seguirem informant a través del blog.