dissabte, 28 de novembre del 2009

Escalada als Ecos

La Salamandra. Montserrat
Hem tornat a Montserrat, a practicar l'escalada, aquesta vegada a la regió dels Ecos. L'aproximació a les vies ja era una aventura, més d'una hora i mitja de pujada pel camí dels Francesos i el camí del Montgròs, fins arribar al cor dels Ecos. Hem fet dues vies:
  • La Salamandra, via Aresta Brucs
  • La Roca Plana dels Llamps, via Normal
La Salamandra per l'Aresta Brucs és una via blava que recorre la llarga aresta sud d'aquesta agulla. Com totes les vies blaves, no és molt difícil i està ben assegurada, encara que les reunions són una mica incòmodes. El ràppel és llarg i té un tram final volat, cosa que dóna més caràcter a la via. La via Normal de Roca Plana dels Llamps recorre també el l'Aresta Brucs encara que en algun moment es decanta a la dreta per sobre de la impressionant cara est de l'agulla. Les dues agulles tenen l'atractiu d'estar situades en un punt estratègic de la Muntanya de Montserrat, de manera que hem pogut veure gairebé tots els cims montserratins, des de la Portella d'Agulles fins a les Magdalenes. Hem fet dues panoràmiques circulars per a la col·lecció. Les podeu veure aquí:

La Salamandra

Roca Plana dels Llamps

També podeu veure l'àlbum clicant sobre la foto que il·lustra aquesta entrada del blog. Avui han vingut en Joan Guirao i l'Albert, que han fet una excursió per la zona i ens han fet unes fotos de lluny amb perspectives diferents, que hem incorporat a l'àlbum. Finalment, aquí teniu el vídeo, cedit per Mountain Films per als seguidors d'aquest blog



RESSENYES:
Salamandra, Aresta Brucs
”Roca