dissabte, 5 de setembre del 2009

Gorges del Llech

Gorges del Llech
Un descens que teníem pendent des de fa força temps i que fins i tot havíem intentat sense èxit el mes de juny, quan vam haver de deixar-lo per millor ocasió a causa del gran cabal d'aigua que portava el riu. Avui tot ens anava bé, ja que el cabal era el just, el dia magnífic i no hi havia una gran aglomeració de gent malgrat la gran popularitat d'aquest barranc, però al final en Joan Yuste ha tingut la mala sort de relliscar i fer-se mal. Era a peu pla, quan s'estava preparant per baixar en ràpel, perfectament assegurat, i ha relliscat caient a terra de costat amb la mala sort que ha rebut un cop al maluc. Encara ha baixat uns metres, amb l'ajut d'un grup que també baixava el barranc, fins que hem vist que no podia seguir i hem avisat els serveis de rescat en muntanya. En poc temps ha arribat l'helicòpter i s'ha emportat en Joan Yuste a l'Hospital de Perpinyà; els altres hem baixat el poc que quedava del barranc (un ràpel de 15 metres i dos tobogans) i hem tornat al punt de partida per recuperar el cotxe.
Després de passar la nit a l'Hospital, al matí una ambulància l'ha portat a Barcelona quedant ingressat a la clínica Teknon. El diagnòstic és fractura de còtil, una part del maluc on s'allotja el cap del fèmur. Sembla ser que l'hauran d'operar per resoldre el problema.
Aquí teniu aquí un petit vídeo, cedit per River Films per als lectors d'aquest blog,



També hem penjat aquí el reportatge del rescat amb helicòpter. Podeu veure els detalls de la maniobra de salvament que van executar els gendarmes de la CRS de Perpinyà: