diumenge, 10 de juny del 1979

Pedraforca, via Bages

La via Bages supera un pany de paret de molta verticalitat, tallada a la meitat del seu recorregut per uns extraploms que obliguen a utilitzar tècniques d'escalada artificial. Tot i això, la major part de la via es fa en escalada lliure, per uns sistemes de plaques i fisures, utilitzant tècniques variades com la bavaresa, l'encastament i la finura de placa.
El pas clau de la via està a la quarta tirada, quan superem amb tècnica artificial un desplom que talla la paret desprès de creuar una cornisa penjada. Quan vam fer la via estava semiequipada, de manera que vam haver de clavar algun pitó. Després del pas clau ve una tirada amb una xemeneia i després una sortida en placa per arribar a terreny més fàcil per on, després d'una curta tirada, arribem al final de les dificultats, a prop del cim de la Dent de Cabirols.
Aquesta és una via moderna, que no apareix a la guia clàssica de la Maria Antònia Simó i l'Agustí Jolis sinó que es va obrir més recentment.
Nosaltres vam anar a dormir al costat del refugi Lluis Estasen en una tenda de campanya (en aquell temps estava permès).

MÉS FOTOS: (la via Cívis Genís vista des de la Bages)




RESSENYA: