dilluns, 31 d’octubre del 1977

Escalada als Mollons

Foto d'arxiu: escalant als Mollons,via Àpia, 1972

Escalada als Mollons, una zona d'escola d'escalada calcària amb vies curtes, situada al costat de la Pobla de Claramunt. És on vam fer la primera sortida d'escalada de la història, l'any 1972. Vam fer tres vies:
Primer Molló, via Àpia: és la més clàssica de les vies d'escalada al Mollons. Puja per l'esperó del Primer Molló, també anomenat Molló Gran. Són dues tirades en lliure, encara que es pot fer una reunió més a la meitat de la segona titada. El descens es fa pel darrere amb una curta desgrimpada fins al collet que separa el Molló del Cingle. Hi ha un parell de passos equipats amb una cadena i unes cordes fixes però sense gaire dificultat.
Tercer Molló, via Diedre i Crestes: és la via més llarga de la zona i és en realitat la combinació de dues vies i, a més, té una ascensió optativa a un gendarme de la cresta ben singularitzat, que s'anomena El Ninet. La via comença per un tram de paret anomenat "Paret de la Cotilla", amb bones preses. S'arriba aun replà (reunió) i segueix per un diedre fins al peu del Ninet. Voregem el Ninet amb facilitat per la seva base fins a un collet situat a l'altra banda. A partir d'aquí comença la Via Crestes, que puja seguint la cresta en escalada lliure sense massa dificultat.
El Ninet, via Cisco: nosaltres vam fer aquesta curta ascensió complementant la via Diedre i Crestes. Des del coll superior flanquegem uns metres per atacar la cara SW. Comença amb un pas molt difícil que els primers ascensionistes van fer amb un pas d'esqueneta. Hi ha un pitó on podemposar un estrep. Superat aquest pas seguim amb dificultat minvant fins al cim de l'agulla. 

BIBLIOGRAFIA:
RESSENYES:






2 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia,
Sap si té les ressenyes d'aquestes vies dels mollons?

O com les podria trobar?
Moltes gràcies

atentament: Roger Casas

Blog de Muntanya ha dit...

Aquestes ressenyes les vaig trobar en un libre titulat "Tres escoles d'escalada"n(Sant Llorenç del Munt, El Sot del Bac, Els Mollons). Està editat l'any 1971 i, lògicament, està exhaurit. Estava editat per la UEC, de manera que potser estarà a la biblioteca d'aquest centre o d'algun altre centre .