dijous, 1 de setembre de 1977

Agulla dels Tres & El Dauet

El Dauet, Montserrat
Escalada a Montserrat, regió d'Agulles. Fem dues vies:
  • Agulla dels Tres, via Cámara-Ollé
  • El Dauet, via Normal
La via Càmara-Olé de l'Agulla dels Tres és una magnífica escalada, gairebé tota en lliure. Comença amb una tirada en lliure molt difícil, que evita els trams més drets de la paret fent ziga-zagues. Fem reunió en una plataforma, al costat d'un forat característic. Seguim en lliure, ja no tan difícil punjant directe fins que cap al final ens decantem a l'esquerra per anar a buscar un repà amb una savina, al peu d'una canal. La tercera tirada puja per la canal, primer amb uns passos d'artificial clavant a la fisura i després en lliure fins a un bon replà al final de la canal. L'última tirada, ja fàcil, puja directament per l'aresta fins al cim amb passos fàcils (III).
El Dauet és una roca amb forma de dau, com indica el seu propi nom, amb quatre parets molt verticals i llises. La via Normal, tot i la vulgaritat del seu nom, no té res de fàcil. La guia clàssica d'escala a Agulles catalogava aquesta via com a sisè superior però nosaltres no la vam trobar tan difícil. Això sí, és molt fina i no té assegurances. Les guies modernes d'escalada han rebaixat un grau la dificultat d'aquesta via (ara és cinquè superior). Segurament, el fet que actualment hi hagi tres burins d'assegurança a la via fa que, encara que la finura de la via sigui la mateixa, el nivell de compromís sigui molt inferior i per això no es considera tan difícil.
Uns anys després vam fer una petita pel·licula amb vistes d'aquesta via del Dauet a vol d'ocell. Aquí la teniu:RESSENYES:

Adulla dels Tres, via Càmara-Ollé

El Dauet, Montserrat