dijous, 21 de maig del 2020

Turó del Samon i el Sui

Turó del Samon
El Turó del Samon i el Sui són dos cims menors del massís del Montseny. Estan apartats dels cims principals i tenen grans panoràmiques sobre el Montseny, el Vallès, la Serralada Litoral i fins i tot els Pirineus. Ja havíem pujat al Sui fa uns anys, per la vessant de Vallfornés, però avui hem fet aquestes petites ascensions per la vessant oposada, per la població de Montseny.
El punt de partida és la masia del Samon, que dona nom al Turó, a on hem arribat des del càmping Les Piscines, als afores del poble de Montseny, per una bona pista en bona part asfaltada. El camí puja per una pista fins arribar a un coll, al costat d'un mirador, des d'on hem pugut veure un gran panorama del Vallès i la Serralada Litoral.
Hem deixat la pista per agafar un corriol que segueix per la carena. En poc temps hem superat el desnivell arribant al cim del Turó del Samon (1.267 m). Tot i que no és un cim prominent, és vèrtex geodèsic i està en el llistat dels cent cims de la FEEC. Hem fet volar el dron i hem fet una foto panoràmica:

Hem seguit pel camí carener, baixant al Coll del Pou d'en Besa i seguint per la carena fins al cim del Sui (1.318 m).  Aquí no hem fet panoràmica circular perquè ja la teníem publicada de l'anterior ascensió a  aquest cim, però sí que hem fet un vol circular amb el dron.
Hem retornat pel mateix camí fins al Coll del Pou d'en Bassa, on hem agafat una pista de baixada deixant el camí carener per on havíem pujat. La pista ens ha portat de baixada, fent ziga-zagues, fins al punt de partida al costat de la masia del Samon. 


ENTRADES RELACIONADES:
Cresta dels
Castellets, 2015
Sant Marçal -
Aiguafreda, 2012
Ascensió al
Sui, 2010

PARTICIPANTS

Joan C. - Luis - J. Rafel

MAPA:


VOL CIRCULAR DEL TURÓ DE SAMON:


VOL CIRCULAR DEL SUI: