dimecres, 1 de maig de 2013

Can Parera - La Panadella en BTT

Can Parera - Igualada - Sant Jaume Sesoliveres - Sant Genís - Jorba - Santa Maria del Camí - La Panadella

Sisena etapa del Camí de Sant Jaume, entre Can Parera i La Panadella. Es tractava de recuperar aquesta etapa del Camí que va fer tota la colla el mes de març. Els que vam faltar aquell dia volíem recuperar aquesta etapa per poder completar tota la ruta però ens feia una mica de mandra perquè no és una etapa gaire maca; gairebé tota l'etapa va per asfalt i és de les més llargues: 30 km. Finalment vam proposar fer-la en bicicleta, ja que per la llargada de l'etapa i el tipus de terreny és la manera ideal de fer aquesta etapa. A dos quarts de nou del matí ens hem trobat a Can Parera i hem iniciat el camí. Ben aviat hem arribat a la zona industrial d'Igualada i hem travessat tota la ciutat aprofitant un carril bicicleta que recorre el Passeig Verdaguer. Hem arribat a Sant Jaume Sesoliveres i hem esmorzat al costat de l'església romànica del segle XII. Seguint endavant hem arribat al poblet de Sant Genís i poc després a Jorba. Aquí hem enllaçat amb una via verda construïda aprofitant trams de l'antiga carretera N-II, molt poc transitada a causa de l'obertura de l'autovia. La via verda, perfectament asfaltada i protegida del tràfic de motor per una tanca, ens ha portat fins a Santa Maria del Camí. A la sortida del poble acaba la via verda i el nostre camí segueix per l'antiga carretera, molt ampla però gairebé sense trànsit. A poc a poc hem anat guanyant desnivell amb un pendent suau i regular, de manera que ens ha costat ben poc arribar al final de l'etapa, a la Panadella. Havíem acabat la feina i l'etapa ja estava recuperada però encara ens quedava alguna cosa: havíem de recuperar els cotxes, de manera que, després de prendre un refresc en el bar, hem inciat el retorn pel mateix camí. El retorn ha estat fàcil perquè era gairebé tot de baixada i poc després de les dues de la tarda estàvem de tornada a Can Parera. Ja amb el cotxe, hem pujat a la Panadella per menjar el magnífic menú del peregrí que ens han servit al restaurant Bayona, el de tota la vida.
Avui no hi ha àlbum de fotos perquè n'hem fet molt poques.