diumenge, 23 d’abril del 1978

Escalada als Mollons

Roca Llarga, Els Mollons
Foto d'arxiu: la Roca Llarga, març 2019

Una sortida a aquesta escola d'escalada, situada al davant de la Pobla de Claramunt, on vam fer la primera sortida històrica d'escalada l'octubre de 1972. Aquesta vegada vam fer dues vies:
Roca Llarga, via Normal: una via d'una sola tirada totalment en lliure que puja aquesta característica agulla situada en un extrem del cingle dels Mollons. La via comença en el collet que uneix l'agulla amb el cingle. Comença amb un flanquejament ascendent a la dreta fins arribar a un petit replà anomenat "la berruga". Superem un pas lleugerament extraplomat però aviat minva la dificultat i arribem al cim amb passos de tercer grau. El descens es fa amb un curt ràpel.
Primer Molló, via Paret Negra: una via també curta i totalment en lliure, que puja al cim principal dels Mollons, anomenat Primer Molló o també Molló Gros. La via puja per la cara est, per un pany de paret amb una marcada tonalitat negra. Hi ha un bloc de pedra característic recolzat a la paret; aquest és el punt de partida. Pugem recte, buscant les millors preses, uns 10 metres. Més amunt pugem amb tendència a la dreta també buscant els millors passos i acabem amb una altra diagonal, aquesta vegada a l'esquerra.  Des del cim baixem pel collet que uneix el Molló amb el cingle. És una desgrimpada curta i fàcil, equipada amb una cadena i algun petit tram de corda fixa.

    PARTICIPANTS: Emma, Frank, Magda, Josep Rafel
    BIBLIOGRAFIA:
    RESSENYES:


    Fotos realitzades amb el dron el 30 de març de 2019. En el cim del Molló Gros es veu l'operador del dron.

    MÉS FOTOS:

    En el cim de la Roca Llarga.