dissabte, 10 de març de 2018

GR7: Brics - Pinós

GR7: Brics - Pinós
Una etapa curta i fàcil del GR7 entre les poblacions de Brics i Pinós. L'etapa recorre camps i boscos, amb poc desnivell i amb algun tram de carretera però sense gairebé cap trànsit.
De bon matí hem arribat al Santuari de Pinós, on vam dinar al final de la darrera etapa. Ens esperaven amb un esmorzar de forquilla a base de pa amb tomàquet, embotits del país i coca. Després l'autocar ens ha portat fins a Brics, punt de partida de l'etapa. Al cap de pocs minuts de caminar hem arribat a les Basses de Brics, uns petits aiguamolls amb instal·lacions per observació d'aus. Més endavant hem trobat un altre aiguamoll, aquest artificial, l'Embassament de l'Alzina.
Hem passat un sector en el que el camí estava mig perdut, tot i que hi havia marques de GR. En alguns sectors els camps estaven llaurats i sembrats per sobre del camí, fent-lo desaparèixer. Superat aquest tram hem arribat a Estany, un petit agrupament de cases des d'on ja es veia el principal centre d'interès de l'etapa d'avui, el Santuari del Miracle. Hem arribat al Santuari, un lloc molt conegut a la comarca, amb hospedatge i restaurant a més de l'església.
Hem seguit per camins i pistes entre boscos i camps; ben aviat hem començat a veure, encara molt lluny, el Santuari de Pinós al costat d'unes grans antenes al capdamunt de la Serra de Pinós. A poc a poc hem anat acostant-nos al Santuari per una pista asfaltada fins que hi hem arribat. Tot i que havíem de venir a dinar al restaurant del Santuari, encara hem seguit una mica més, allargant l'etapa. Hem seguit per la carretera, baixant per l'altra vessant de la Serra de Pinós amb grans vistes de la Catalunya Central. A baix es veia la població de Pinós, a dalt d'un turó. No hi hem arribat perquè el GR7 no entra al poble sinó que el voreja per la carretera. Hem arribat al cementiri de Pinós, a l'inici d'una curta pista que puja al poble i hem donat per acabada l'etapa en aquest punt, on ens esperava l'autocar.
Hem tornat enrere amb l'autocar fins al restaurant del Santuari de Pinós, on ens estaven esperant amb la taula parada i ens han servit un magnífic dinar.


ENTRADES RELACIONADES:
GR1: Hostal
Roig, 2015
GR1: Palanca
d'Àger, 2015
GR1: Congost de
Montrebei, 2015

ASSISTENTS:

Ana G., Emilio, Àngela, Paco G., Jose, Cristina, Jaume, Elisabet, Isabel, Joan C., Joan G., Manel, Mercè, Miquel M., Montse, Ramon, Jorge, Miquel B., Mònica, Carles, Cati, Yolanda, Antonio, Lluis C., Maribel, Núria T., Magda, J. Rafel
DESNIVELL: +332 m,  - 325 m
RECORREGUT: 18'6 km
HORARI: 4 h 30
BIBLIOGRAFIA: