dimecres, 16 d’agost del 2017

Chamonix-Zermatt: Mont Fort - Prafleuri

L'etapa d'avui ha estat molt diferent de les dues anteriors. Ha estat una etapa més dura i més de muntanya, superant tres colls. Hem esmorzat al refugi de Mont Fort. Dir que l'esmorzar era una mica pobre seria massa generós. La veritat és que l'esmorzar d'aquest refugi és dels pitjors que hem provat en molt temps; massa pobre per ser un refugi situat en plena estació d'esquí i que durant el dia funciona com a restaurant servint tota mena de plats. 
Després del simulacre d'esmorzar hem sortit per un camí de flanc molt ben traçat en direcció  a la vall de Bagnes. Hem arribat a un punt on el camí gira i s'orienta paral·lel a la vall, amb grans vistes del gran Combin. Després d'una estona gaudint del magnífic camí de balcó hem arribat al primer coll de la jornada, el Col Termin (2.648 m).
Hem passat a la Vall de Louvie, inundada de llum, baixant una mica per començar ben aviat a remuntar en direcció al segon coll. Hem trobat algun petit tram equipat amb cadenes però sense cap dificultat especial. El coll de Louvie es veia molt llunyà però no hem trigat gaire en arribar-hi. 
A partir d'aquí el panorama canvia radicalment. Hem deixat enrere els prats alpins per entrar en el territori de la pedra. A baix es veu una gran extensió aparentment plana. És el Grand Désert, un altiplà ocupat per una enorme pedrera, restes d'un glaciar en retrocés. Hem baixat fins al Grand Désert i l'hem travessat prenent com a referència un gran bloc de pedra pintat. Des d'aquí només quedaven poc més de cent metres de desnivell per al tercer i definitiu coll però la cosa s'ha complicat perquè el camí passa per una zona pedregosa pujant i baixant sense acabar d'arribar al coll. Finalment hem arribat al Coll de Prafleuri (2.987 m) i hem iniciat la baixada definitiva en direcció al refugi, a on finalment hem arribat.


ENTRADES RELACIONADES:

Tour del Cervino
Zinal, 2016
Tour del Cervino
Gruben, 2016
Tour del Cervino
Jungen 2016

ASSISTENTS: Magda - J. Rafel
DESNIVELL: +970 m
RECORREGUT: 15 km
HORARI: 8 h
MAPA: veure
LA FACTURA DEL REFUGI: veure