dissabte, 12 de desembre de 2015

GR1: Hostal Roig - Benavent

Hostal Roig
Una nova etapa del GR1 entre l'Hostal Roig i el poble de Benavent de la Conca. Ha estat una etapa curta i fàcil, de transició. Després de la darrera etapa que ens va fer saltar per sobre del Montsec de Rúbies a través de la Portella Blanca superant més de 1.000 metres de desnivell, l'etapa d'avui era més aviat relaxant. L'horari oficial marcava quatre hores però fins i tot l'hem acabat amb menys temps. Hem arribat a l'Hostal Roig amb l'autocar; tot estava gebrat i feia fred però hem esmorzat una mica, a peu dret, abans d'iniciar l'etapa. Aquest és un punt singular, ja que marca el límit entre la Noguera i el Pallars Jussà i també entre el Montsec de Rúbies i la Serra de Comiols. Hem començat baixant per la mateixa carretera per on havíem arribat però ben aviat hem agafat una pista a l'esquerra que ens ha portat entre boscos de roures en direcció al Port de Comiols. Hem arribat a Bonrepòs, una agrupació de cases on hi ha instal·lat un centre d'estudi de la vaca bruna dels Pirineus. També hi ha una ermita romànica però greument desfigurada per un edifici modern construït gairebé a sobre. Hem esmorzat en aquest lloc i hem seguit el nostre camí. Hem passat un curt tram de carretera i després el camí puja lleugerament a buscar la carena de la Serra de Comiols, a cavall entre la Noguera i el Pallars. Grans vistes del Pirineu i també, des d'un punt elevat, hem vist la silueta característica de la muntanya de Montserrat sobresortint del mar de núvols. Hem passat al costat d'una gran antena i hem arribat al Coll de Comiols, un pas important sobre la carretera que va d'Artesa de Segre a Tremp. Hem fet la foto de grup amb el rerefons de la Conca de Tremp i el Pirineu Lleidatà i hem completat l'etapa baixant per un caminet fins al poble de Benavent de la Conca, situat sota un cingle i amb grans vistes de la Conca. 
Com sempre en les sortides d'aquest grup, hem acabat la jornada amb un bon dinar. Avui hem anat al restaurant Celler de l'Arnau, a la població de Montsonís, al costat d'Artesa. 


ENTRADES RELACIONADES:
GR1: Congost de
Montrebei, 2015
Matadepera - 
Montserrat, 2013
BTT Montsec de
Rúbies, 1995

2 comentaris:

Jaume ha dit...

Una etapa clàssica de tardor amb les fulles dels arbres vestint-se de colors. Comencem a caminar amb fresca i el sol tímidament cap al migdia ens treu el cap.
Com sempre l'Organització i la tria del restaurant excel·lents. I el grup únic i exclussiu.
Trobem en falta en aquesta jornada, persones estimades.

J. Rafel Alsina Dalmau ha dit...

Efectivament, l'etapa, tot i ser curta, va ser molt interessant, amb les rouredes vestides de tardor i les muntanyes nevades al fons de la Conca de Tremp. Una bona excursió. Relaxant i tranquil·la, gairebé prenadalenca.