dissabte, 6 de març del 2010

Pic d'Estanyó (2.915 m) amb esquís

Pic d'Estanyó
Per fi, després d'una primera part de la temporada força estranya, avui hem pogut gaudir plenament de l'esquí de muntanya. L'objectiu triat ha estat el Pic d'Estanyó, situat al bell mig d'Andorra. L'ascensió ha estat fàcil fins al Coll d'Arenes (2.579 m). Allà hem menjat una mica i hem iniciat la segona part de l'ascensió, una llarga cresta, de més de 2 km de llarg, que ens ha portat fins al cim del Pic de l'Estanyó (2.915 m). La cresta no ha estat tan fàcil com ens pensàvem, ja que tenia trams molt aeris, que hem passat amb els esquís pel fil de l'aresta amb grans pendents a banda i banda. El tram final era rocós, de manera que hem deixat els esquís i hem completat l'ascensió a peu. Des del cim el panorama era espectacular, ja que es veia tot Andorra i molt més. Al davant mateix hem vist el Pic de la Sarrera amb la seva gran pala de neu; al darrere, ben a prop, el Casamanya. Més lluny vèiem la Pica d'Estats i la Maladeta. Després de fer les fotos del cim hem iniciat el descens; primer desfent el camí per la part final de la cresta fins al lloc on havíem deixat els esquís i després pels lloms que baixen en direcció Est, on hem trobat unes condicions de neu força bones. Ha estat una magnífica esquiada que ens ha retornat sense problemes al punt de partida.
Podeu veure l'àlbum de fotos clicant sobre la foto que il·lustra aquesta entrada del Blog. També podeu veure aquí el vídeo de la sortida, cedit per Mountain Films per a tots els seguidors d'aquest blog:



També, tenim també un vídeo de la sèrie Making-off amb l'esquiada del descens, que podeu veure aquí. Finalment, aquí teniu la panoràmica circular des del cim: