dilluns, 12 de juliol del 2004

Sentiero Dibona

Sentiero Dibona
De bon matí ens dirigim en cotxe cap al Passo Tre Croci on prendrem un telefèric que ens pujarà fins el refugi Lorenzi, situat a la cresta del Cristallo. A Cortina mirem la previsió del temps; sembla que no pinta massa bé però de totes maneres decidim tirar amunt confiant que el temps s'aguanti prou per poder fer el Sentiero Dibona. Agafem el telefèric, que en dos trams ens porta al refugi Lorenzi, situat en un punt estratègic de la cresta del Cristallo, a una altitud de 2.930 m. Un autèntic niu d'àligues. Fa uns anys, aquest lloc va ser triat per al rodatge d'una pel·lícula protagonitzada per Silvester Stalone. L'escena clau es va rodar en un pont penjat que uneix dos gendarmes de la cresta sobre un estimball esfereïdor. La via que volem fer és bastant fàcil però ara que estem aquí dalt el temps no sembla millorar i es confirma l'excés de neu a les Dolomites.
El Sentiero Dibona ressegueix una llarga cresta que des de la Forca Staunies va en direcció Oest fins molt a prop de la carretera de Cortina. L'equipament de la via es molt bo i això ens dóna una gran confiança, tenint en compte les males condicions de la via. Després de recórrer un bon tros de la cresta arribem al primer cim, el Cristallino d'Ampezzo. La piràmide del cim està defensada per unes canals recobertes de gel. Intentem superar aquests darrers metres però veiem que la via està en condicion hivernals i el temps no millora, de manera que ens donem per satisfets amb el recorregut que hem fet fins aquí i iniciem el retorn pel mateix camí, en direcció al refugi. Malgrat no haver completat el recorregut previst, tornem satisfets del magnífic recorregut que hem fet i els grans paisatge dolomítics que hem pogut veure.
Podeu veure aquí un muntatge de diapositives d'aquesta sortida, cedida per Edicions JGB per a tots els seguidors del blog: