diumenge, 12 d’abril de 1981

Agulla Alta dels Naps de Baix, via Magda

Foto d'arxiu: el cim de l'agulla des del dron, novembre 2019

Escalada a Montserrat. Vam fer una sortida d'exploració per la zona dels Ecos, una zona relativament allunyada i que, per tant, encara oferia oportunitats d'obrir vies noves. En aquella ocasió ens vam dirigir a aquesta agulla de nom tan llarg: Agulla Alta de la Coma dels Naps de Baix. Ens va cridar l'atenció l'aresta que mira als Brucs, una aresta molt llarga encara que amb dificultat baixa excepte en un petit tram a la quarta tirada. Vam obrir la via en una única jornada, començant per baix i vam deixar les reunions muntades i fins i tot alguna assegurança en els passos compromesos.
La via comença amb una rampa fàcil que podem pujar sense encordar fins al peu d'una berruga. Superem una petita panxa (un pas de III) per seguir amb terreny fàcil fins a la segona reunió. La tercera tirada segueix la mateixa tònica, aresta fàcil, però cap al final de la tirada la paret es redreça una mica (III). Fem la tercera reunió al peu d'una nova berruga, aquesta més marcada.
La quarta tirada és l'única de certa dificultat i és la que li dóna un cert interès a la via. Des de la reunió flanquegem una mica a l'esquerra per entrar en una marcada canal. En la primera ascensió vam fer un pas d'esqueneta, una tècnica que actualment ja no es practica però que ens va facilitar el pas. Es puja per la canal amb passos de IV. Hi vam deixar un pitó per assegurar la tirada. Es fa reunió sobre la berruga i després només ens queda una fàcil grimpada fins al cim. El descens es fa en ràpel per la part del darrere, per on puja la via normal. 

RESSENYA:


RESSENYA HISTÒRICA: