dissabte, 22 d’octubre del 2016

Ascensió a la Dent d'Orlu (2.222 m)

Dent d'Orlu
Sortida típica de tardor, gaudint dels magnífics boscos i dels grans paisatges de l'Ariège. Avui la previsió meteorològica era dolenta per a tots els Pirienus però el Méteo France indicava que el vessant nord de la serralada quedaria lliure de la borrasca que venia del sudoest. Com més al nord, més bon temps preveia la méteo francesa, de manera que, per assegurar la jugada, hem triat la Dent d'Orlú, situada ben al nord de la carena principal dels Pirineus. És una ascensió curta i fàcil però ens ha permès gaudir de la muntanya en un cap de setmana que es presentava difícil. Després d'un llarg trajecte per carretera hem arribat a La Forge d'Ascou; des d'allà, una petita pista amb trams asfaltats ens ha portat fins al lloc anomenat Jasse de Cabane Longue, on hem iniciat la caminada. Des del cotxe ja es veia, relativament proper, el cim de la Dent d'Orlu. El camí puja molt dret pel bosc, avui amb uns espectaculars colors de tardor, fins al Serrat de la Llau, un llarg llom herbòs que porta al peu de la piràmide final d'aquest cim tan esvelt. Des d'aquest punt hem vist, al davant mateix, el cim arrodonit del Tarbéssou i més lluny el Roc Blanc. La part final de l'ascensió a la Dent és un camí molt dret que supera els darrers 200 metres de desnivell ben bé pel dret. Avui el camí estava enfangat i amb trams gelats, de manera que calia anar amb compte per evitar les patinades. Finalment hem arribat al cim de la Dent d'Orlu (2.222 m), un cim baix però amb una situació privilegiada que li dóna una gran visió panoràmica sobre aquest sector de l'Alt Ariège. Hem fet les fotos de cim i una panoràmica circular:

Hem estat una bona estona en el cim, ja que avui l'excursió era curta i teníem força temps. Hem menjat una mica i hem pres algunes imatges de vídeo amb el dron, abans d'iniciar el descens. Hem baixat pel mateix camí de pujada, gaudint del panorama, ara que el sol havia tret el cap després d'un matí força gris.
I aquí teniu la pel·lícula d'aquesta sortida. Ha estat produïda per Edicions JGB, co-produïda per Abueling films i cedida per a tots els seguidors del blog.




ENTRADES RELACIONADES:

Tarbésou amb
esquís, 2016
GR107: Mérens
Orgeix, 2015
Ascensió al Roc
Blanc, 2011

ASSISTENTS: Albert - Joan G. - Merche - JR
DESNIVELL: 715 m
RECORREGUT: 5,12 km
HORARI: 5 h pujar i baixar. Excursió curta. Una parada llarga al cim i una petita parada per contemplar el panorama i descansar, a la baixada, al final del Serrat de la Llau.
MÉS FOTOS: àlbum d'en Joan Guirao

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Por lo que se ve en las fotos, en ningún momento se llega a divisar la cara imponente de la Dent.

Blog de Muntanya ha dit...

Pues no. Subimos por la normal, que es la cara opuesta de la cara imponente. Por el otro lado cae a plomo. Desde la cumbre es tan impresionante que ni el dron se atrevía a asomarse a ese vacío.