dimecres, 26 de gener de 2011

Pic de la Portella de Joan Antoni (2.777 m)

Pic de la Portella de Joan Antoni
Aprofitant un dia de vacances, hem anat entre setmana a Andorra amb la intenció d'inaugurar la temporada d'esquí de muntanya, que aquest any va amb una mica de retard. La intenció inicial era fer una sortida de dos dies però les males condicions de la muntanya, amb poca neu i un fred molt intens ens han decidit finalment per una activitat més curta a una zona on sabíem que, si més no, hi havia neu suficient per fer bona part de l'ascensió amb esquís. Sense presses, per evitar el fred de la matinada, hem sortit del pàrquing de l'estació d'esquí del Grau Roig; el termòmetre del cotxe marcava 11 graus sota zero quan hem sortit en direcció al pic de la Portella de Joan Antoni. Després d'un petit tram de pujada pel marge de la pista d'esquí, ens hem internat en el bosc, amb bona neu i un ambient magnífic. Més amunt, havíem de pujar per una coma entre el Bony d'Envalira i el seu contrafort oest però la zona estava plena de pedres i ens hem decantat més a la dreta, pujant fins que hem deixat els esquís, pujant per una canal herbosa fins a la carena. Des d'aquí el tram final de l'ascensió semblava difícil; el cim semblava molt dret i escarpat però la realitat no era tan dura com semblava i en pocs minuts el cim ha estat vençut. Avui feia un dia molt clar, sense ni un núvol a l'horitzó, de manera que el panorama era espectacular i, com sempre, he fet la panoràmica circular. De baixada hem seguit el camí original per evitat baixar per la canal herbosa i això ens ha obligat a remuntar després un petit tram per recuperar els esquís. Finalment hem pogut gaudir d'una magnífica esquiada, curta però en bones condicions, que ens ha permès donar per inaugurada oficialment la temporada d'esquí de muntanya de 2011. Ara cal esperar noves nevades per poder fer una bona temporada i gaudir plenament de l'esquí de muntanya.
Podeu veure aquí un petit vídeo de la baixada amb esquís:


També tenim aquí la panoràmica que hem fet des del cim:4 comentaris:

Anònim ha dit...

Las malas lenguas dicen que más que a esquiar habéis ido a Andorra acomprar a las rebajas de Enero.

Margarida ha dit...

Només per gaudir d'unes vistes tan maques no sap greu passar una mica de fred!
Suposo que amb el fred que fa aquests dies i el mal temps que ja ha començat avui, no patiu, que hi haurà neu per per força sortides!

J. Rafel Alsina ha dit...

Luis, (aunque en el comentario consta autor anónimo sabemos que eres tú), no hemos ido de rebajas. Ni siquiera pusimos gasolina en Andorra ... En la película puedes ver que algo sí que esquiamos, aunque fuera esquivando piedras.
Espero poder contar contigo en la próxima salida.

J. Rafel Alsina ha dit...

Margarida,

Espero que sí. Ja tenim ganes de fer bones esquiades. Aquesta sortida ha estat només l'aperitu.