dissabte, 21 de juny del 1975

El Calderer (2.491 m), via Estasen

Pedraforca, via Estasen
Escalada al Pedraforca. Dormim al refugim, i al matí fem la més clàssica de les vies d'aquesta muntanya: la via Estasen al Calderer, una via llarguíssima però sense massa dificultat, amb alguns pasos de quart grau. En total són 17 tirades d'escalada lliure fins al cim del Calderer. La aproximació ja és tota una aventura, primer per un camí pel bosc i després per pedreres. Abans d'arribar pròpiament al peu de la via cal supera una curta canal de quart grau. El punt de partida està al costat del Dit del Rumbau, una agulla característica que de lluny no es veu perquè queda mimetitzada amb el fons de la paret. També hi ha una bauma característica.
La via comença per un esperó, força dret però amb bones preses. Després de tres tirades arribem al pas clau de la via, un flanquejament, fàcil però impressionant, amb un gran buit a sota. Arribem a una zona molt més fàcil, a l'indret anomenat El Jardí. Ve un tram fàcil fins arribar a un nou esperó, no tan dret com el del principi però també amb bona roca. Acabem per una canal sense massa dificultat que ens porta al cim.
La Baixada es fa desgrimpant per la part del darrere fins a l'Enforcadura. Tampoc és difícil si les condicions de la roca són bones.

RESSENYA:

RESSENYA HISTÒRICA:


MÉS FOTOS:
Pedraforca, via Estasen
Pedraforca, via Estasen
Pedraforca, via Estasen
Pedraforca, via Estasen