diumenge, 28 d’abril de 1974

Escalada a Sant Benet

Foto d'arxiu: cim de l'Agulla de Sant Benet, 2012

Escalada a Montserrat, a la zona de Sant Benet. Fem cinc vies relativament fàcils, d'escola:
  • La Quarta de Trinitats, via del Petit Diedre. Itinerari curt però molt interessant per iniciar-se en l'escalada artificial. La primera part és fàcil, ja que només cal pujar per una canal sense gaire dificultat fins al peu del diedre, on fem la R0. Des d'aquí iniciem la via pròpiament dita pujant per una fisura lleugerament inclinada. Vam trobar algun pitó però calia clavar i va ser una bona pràctica d'escalada artificial. Després vam baixar en ràpel per la via Normal.
  • El Sereno, Aresta Est. La típica aresta montserratina que pugem totalment en lliure buscant els millors passos per l'aresta. És una sola tirada però llarga, de gairebé 40 metres. El pas més difícil està poc després de l'inici de la via; un petit tram una mica més fi. La resta de l'ascensió no passa de quart grau.
  • El Sereno, via Normal. És el descens natural d'aquesta agulla. Des del cim es pot fer un petit ràpel però també es pot fer una curta desgrimpada d'uns 10 metres per la via Normal. Nosaltres vam fer aquesta baixada, més que res per tatxar aquesta via, ressenyada a la guia d'escalades a Montserrat.
  • La Trumfa, via Normal. Des del mateix camí de l'ermita de Sant Salvador iniciem aquesta via pujant uns metres bastant drets amb tendència a l'esquerra. Aviat decreix la dificultat i arribem ja més fàcilment fins al cim. 
  • Agulla de Sant Benet, via Normal. Una altra aresta que comença al davant mateix de l'ermita/refugi de Sant Benet. La via puja sense gaire dificultat pel mig de l'aresta fins al petit cim d'aquesta agulla montserratina.
Vam tornar a casa satisfets d'aquesta intensa jornada montserratina, amb diverses vies encara que cap d'elles era realment difícil.

    RESSENYES: