PRESENTACIÓ


Aquest blog és un recull de la meva història muntanyenca des de les primeres excursions amb el centre excursionista fins a la darrera sortida. Vaig començar a fer-lo al maig de l'any 2008 amb les entrades corresponents a la sortida d'esquí de muntanya a la Vanoise. Després vaig anar fent les entrades corresponents a les sortides anteriors mentre anava ressenyant les noves sortides.
Des que vaig començar a sortir a la muntanya amb certa freqüència, allà per l'any 1973, tenia el costum d'anotar en una llibreta totes les sortides que feia, amb les dades més significatives. Aquella llibreta, completada setmana a setmana al llarg dels anys, va ser la base per confeccionar la part històrica d'aquest blog. Les fotos i diapositives antigues, digitalitzades en arribar a l'era digital, van acabar de completar aquesta informació.
Inicialment el blog estava pensat per al meu ús personal i el dels companys de muntanya; era només una eina útil per classificar tot el meu material gràfic i per traslladar a l'era digital la meva llibreta manuscrita. El blog ni tan sols apareixia en els buscadors d'internet però quan la cosa tenia ja un cert volum vaig pensar que el podia posar a disposició de tota la gent que estima la muntanya perquè aquí poden trobar informació útil. De totes maneres, el blog no està pensat com a servei públic i, per tant, els usuaris no sempre trobaran descripcions detallades dels itineraris ni ressenyes detallades sinó una petita crònica de cada sortida, acompanyada de la informació gràfica disponible.
El blog està escrit en català però està obert a tothom qui estima la muntanya i per això hi trobareu un botó que tradueix automàticament al castellà i a moltes altres llengües.
Josep Rafel Alsina Dalmau
Professor de Matemàtiques jubilat